Video – Igrači pobjedu posvetili Biliću: Sada vidite da nismo zaboravili igrati nogomet!

LUKI MODRIĆU pao je kamen sa srca nakon utakmice na TT Areni. I ovaj put govorio je iskreno, ali atmosfera je sasvim drugačija. Još jučer bili su krivci za lošu krvnu sliku cijele nacije, danas su opet heroji.

“Nakon dugo vremena odigrali smo onako kako smo se dogovorili. Presretni smo i mogu reći da s ovakvom igrom možemo igrati s bilo kojom reprezentacijom na svijetu. Ipak, napravili smo tek 50 posto posla te se ne smijemo niti malo opustiti već moramo završiti posao u Zagrebu.”

“U odnosu na utakmicu s Grčkom, ovo je bilo nebo i zemlja. Nakon Atene imali smo puno međusobnih razgovora te smo rekli sve jedni drugima u lice. To je bio okidač zbog kojeg smo odigrali ovako dobro danas. Pokazali smo karakter i svi smo odigrali na vrlo visokom nivou.

“Nema razloga lagati, ovo je bila naša najbolja utakmica nakon EP-a u Njemačkoj i utakmice s Turskom, a kad ovako igramo možemo protiv svakoga.”

Naš vratar Stipe Pletikosa nije imao gotovo nikakvog posla na svojim vratima, ali se nije složio s konstatacijom da je Hrvatska nakon dugo vremena odigrala dobru utakmicu.

“To je vaše mišljenje”, rekao je Stipe. “Puno toga se otvorilo nakon što smo postigli prvi pogodak. Veliku zaslugu ima izbornik Bilić koji nas je pojedinačno upoznao s njihovim kvalitetama u napadu. Znali smo da ćemo imati priliku za drugi pogodak, no nismo očekivali da ćemo ovako uvjerljivo dobiti. Ponavljam da ništa nije gotovo i da ne smijemo prenapuhati ovaj rezultat kao što to inače radimo.”

“Nemojte sada pitati zašto ovako nismo igrali u Grčkoj”

Ivica Olić ponovno je bio rastrčan kao i prije teške ozljede koljena. Bio je adut s kojim je Bilić pogodio. Trebalo je snage za takvu izbornikovu odluku.

“Očekivao sam da ću odigrati dobru utakmicu. Naši zadnji treninzi dali su mi samopouzdanje da mogu odigrati dobro. Zahvaljujem se izborniku koji se odlučio na mene usprkos brojnim pitanjima sa strane oko mog uvrštavanja u početnu postavu. Mislim da sam se svojom igrom odužio izborniku. Cijela je ekipa odigrala vrhunsku utakmicu i pokazali smo da nismo zaboravili igrati nogomet.”

Ima li Turska šanse u uzvratu? “U nogometu je sve moguće, ali Turska nema nikakve šanse budemo li igrali kao večeras. Ništa nije gotovo i ne treba podleći euforiji, ali napravili smo jedan veliki korak. Turska je nešto pokušala nakon 1:0 i postavila se visoko, ali mi smo danas stajali odlično na terenu i bili smo kompaktni te smo nakon dugo vremena odigrali jednu dobru utakmicu protiv dobrog protivnika što Turska jest. Ali nismo im dopustili niti jednu polušansu.

Mario Mandžukić potpuno je opravdao izbornikovo povjerenje. “Sretan sam zbog podjede. Pokazali smo karakter u najtežim trenucima. Svi su dali sve što su imali u sebi i za nagradu smo zabili tri gola.”

Mandžukić je također pohvalio izbornika Bilića. “Izbornik nam je prije utakmice rekao smo puno bolji od Turske individualno nakon što je pregledao desetak njihovih utakmica. Odigrali smo upravo onako kako je on tražio od nas”.

Zašto nismo ovako borbeno odigrali i u Ateni?

“Nemojmo pričati o tome. To je iza nas. Moramo gledati samo ono ispred. Nadajmo se da smo naučili na pogreškama.”

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.