Vidačak više ne želi biti ravnateljica ZZO-a HNŽ

Ana Vidačak nije zainteresirana za poziciju ravnateljice Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije te će odustati od sudskog postupka pred općinskim sudom u Mostaru protiv Vlade HNŽ-a.

U otvorenom pismu javnosti Vidačak je napisala kako ovih dana istječe rok za podnošenje tužbe protiv Vlade HNŽ-a zbog nezakonitog poništenja natječaja za izbor direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Podsjetit ću, iako je javnost već ranije informirana da je Vlada HNŽ na sjednici održanoj 19.12.2023. godine poništila natječajnu proceduru za izbor direktora Zavoda HNŽ za koju je natječaj bio raspisan 11.1.2023 godine, te raspisala novi natječaj 22.12.2023. godine, unatoč tome što je resorno mjerodavno ministarstvo prethodno uspješno provelo natječajnu proceduru na kraju koje sam ocijenjena najuspješnijim kandidatom i bila prvoplasirana, napisala je Vidačak i dodala da je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi predložio Vladi HNŽ donošenje rješenja kojim bi Vlada nju imenovala direktoricom Zavoda.

Obzirom na prethodno postupanje Vlade HNŽ, putem odvjetnika obratila sam se mjerodavnom sudu i Instituciji ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine radi zaštite mojih prava koja su mi bila uskraćena nezakonitom Odlukom Vlade HNŽ. Općinski sud u Mostaru, dana 22.1.2024. godine, donio je Rješenje i odredio mjeru osiguranja kojom se zabranjuje Vladi HNŽ i Ministarstvu zdravstava, rada i socijalne skrbi HNŽ postupanje i poduzimanje aktivnosti sukladno Ponovnom javnom oglasu za izbor i imenovanje direktora ZZO HNŽ sve do okončanja ovog postupka. Obzirom na moja uvjerenja, stavove i poslovna usmjerenja, a budući više nisam zainteresirana za poziciju direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, odlučila sam prekinuti daljnji sudski postupak, napisala je Vidačak.

Proteklu je godinu ZZO na čelu imao vršiteljicu dužnosti koja je zamijenila dugogodišnjeg direktora Radu Bošnjaka, a natječaj za novog ravnatelja raspisan je u prosincu 2022. godine. Od tada je više puta poništavan, a ZZO je bio ograničen u poslovanju jer Skupština nije htjela prihvatiti financijski plan.

Plan je prihvaćen tek na prošloj sjednici kada su zastupnici , uz županijski proračun, usvojili i Financijski plan Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a za 2024. godinu u iznosu od 198.458.000 KM, kao i Odluku o izvršenju Financijskoga plana Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a za 2024, prenosi Bljesak.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.