Viber uveo samouništive poruke

Snapchat je 2014. godine popularizirao samouništavajuće poruke te je ova opcija postala naročito popularna među tinejdžerima koji su mogli slati ”slobodnije” fotografije bez straha da će ih vidjeti druge osobe osim vlasnika telefona.

Nekoliko sekundi nakon primitka poruke, odnosno fotografije, one bi nestale s telefona tako da ih više nitko ne bi mogao vidjeti. S vremenom je Snapchat postao puno više od platforme za slanje samouništavajućih poruka, dok su ovu opciju predstavile i druge kompanije i servisi, a od početka veljače mogućnost slanja fotografija i videozapisa koji nestaju nekoliko sekundi nakon njihova otvaranja dostupna je i na Viberu, javlja Zimo.co.

Nakon snimanja fotografija ili videozapisa (unutar Viberove aplikacije) u gornjem desnom ili donjem lijevom kutu pojavit će se ikona prekriženoga sata putem koje korisnici mogu odabrati vrijeme nakon kojega će se slika ili video izbrisati s telefona primatelja nakon što ih oni otvore – nakon 1, 3 ili 7 sekundi.

Iako Viber kasni s predstavljanjem ove opije, sigurno je da će brzo postati popularna među milijunima korisnika ovoga servisa za komunikaciju.

Samouništive poruke, odnosno ”tajne poruke”, kako su u ovoj kompaniji nazvali novu opciju nije jedini novitet koji je korisnicima postao dostupan s posljednjom nadogradnjom aplikacije te se sada putem Vibera slike i videozapisi mogu poslati u punoj veličini, bez smanjenja kvalitete – potrebno je kliknuti na tri točke koje se nalaze ispod trake za upisivanje teksta i, kada se otvore dodatne opcije, kliknuti na ”Pošalji multimediju kao datoteku”.

Pošto se datoteka šalje u punoj veličini, u slučaju slanja dužih videozapisa (ili više videozapisa), ako koristite mobilni internet pripazite na potrošnju internetskoga prometa, a ako primate ovakve datoteke imajte na umu da one zauzimaju puno više memorije u odnosu na klasične videozapise i fotografije koje se šalju putem ove komunikacijske platforme.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.