Veoma uspješna akcija darivanja krvi u širokobriješkom selu Uzarići – Jabuka.tv

Veoma uspješna akcija darivanja krvi u širokobriješkom selu Uzarići

U organizaciji Crvenog križa Široki Brijeg i Zavoda za transfuzijsku medicinu SKB Mostar i uz pomoć predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata Grada Širokog Bijega Tomislava Čerkeza Toće i voditelja programa Marije Lovrić i Pere Lasića u prostorijama MZ Uzarići održana je akcija darivanja krvi.

Akcija je provedena u ugodnoj atmosferi darivatelja krvi ‘humanost nada sve – darovati krv -spasiti nekome život’, a u povodu 22. obljetnice pogibije petorice Uzarićana pripadnika 2. bojne širokobriješke brigade Zvonimira Zovke, Vencela Lasića, Pere Kosira, Dragana Lasića i Maria Lasića. Nakon uspješno provedene akcije kod spomen obilježja (ispred crkve) braniteljima MZ Uzarići zapaljena je svijeća i položeno cvijeće uz nazočnost gradonačelnika Mire Kraljevića, predsjednika Gradskog vijeća Vinka Topića i pročelnice zavoda za transfuzijsku medicinu SKB Mostar dr. Jadranke Knežević.

Akciji se odazvalo 37 darivatelja, a njih 31 je uspješno darovalo krv. Nakon akcije druženje je uz ručak nastavljeno u restoranu ”Kod Gene”. Darivatelji krvi MZ Uzarići ostvarili su rezultat od 10% aktivnih članova, što je jedinstven slučaj na području Grada Širokog Brijega, ali i puno šire.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.