Veliki uspjeh klapa iz Širokog Brijega i Međugorja u Perastu

Širokobriješka Klapa “Diva” osvojila je treće mjesto prema ocjeni žirija, a Klapa “Mir” iz Međugorja povelju “Kasada” za prvu nagradu publike u kategoriji ženskih klapa na 17. Međunarodnom festivalu klapa Perast 2018.

Na Festivalu koji je u crnogorskom Perastu održan proteklog vikenda prvu nagradu žirija osvojila je dubrovačka Klapa “Skontradura”, a drugo mjesto u natjecateljskom dijelu festivala pripalo je klapi “Peružini” iz Paga.

U kategoriji “Nova klapska pjesma” Klapa “Diva” osvojila je prvu nagradu s pjesmom Tonćija Ćićarića “Stoj vapore”.

Ženska Klapa “Mir” iz Međugorja osvojila je prvu nagradu publike, odnosno povelju pod nazivom “Kasada”.

Otišle smo u Perast prvi put i nismo imale velika očekivanja. Bio nam je cilj stati “rame uz rame” ostalim klapama i pokazati da Međugorje ima klapsku kulturu i mladež koja prepoznaje kvalitetnu glazbu. Trajemo tek dvije godine, a naš uporan rad Perast je prepoznao, izjavile su članice iz međugorske Klape “Mir”.

Stručni žiri predstavljali su Rajmir Kraljević (predsjednik žirija), Sara Dodig, Mario Katavić, Neno Munitić, Marina Dulović i Vlado Begović.

U revijalnom dijelu nastupile su klape “Camerton” iz Podgorice, “Praska” Podstrana, “Peružini” Pag, “Skontradura” Dubrovnik i “Porat” Korčula.

Dodajmo da će širokobriješka ženska Klapa “Diva” ove godine nastupiti na 23. Marko Polo Festu – Korčula 2018.

Klapa “Diva”

Inače, “Diva” je osnovana 2007. godine, a članice svojim radom promiču grad Široki Brijeg, kulturu i vokalnu tradiciju Hrvata u BiH. Na bogatom repertoaru Klape “Diva” nalaze se tradicionalne izvorne dalmatinske pjesme, obrade izvornih napjeva iz Hercegovine, popularnih pjesama te skladbe sakralne tematike.

Članice klape su: Marija Čolak, Marijana Ćeškić, Matea Galić, Marija Marušić, Marina Cigić, Ivana Paponja, Maja Smolić, Dina Ćavar, Romana Bokšić i Iva Sušac. Umjetnički voditelj klape od 2013. godine je prof. Tomislav Sušac.

Klapa “Mir”

Međugorska Klapa “Mir” osnovana je na inicijativu župnika fra Marinka Šakote u Međugorju 3. rujna 2016. godine.

Klapu čini devet članica zajedno s njihovom voditeljicom mr. solo pjevanja Monijom Jarak Mikulić koja u klapi pjeva drugi sopran, a tu su i prvi sopran Darija Ramljak, drugi sopran Ana Maria Ramljak, prvi alt Ines Zovko, Iva Berišić i Zdravka Šego, te drugi alt Matea Mađar, Helena Taslak i Drina Penava.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.