Veliki uspjeh dvaju Poskoka na Kupu BiH u taekwondou

U subotu je u Vogošći održan 2. Kup BiH u taekwondou, paralelno u istoj dvorani održao se i Limač Kup BiH za one najmanje natjecatelje. Natjecanja su se održala u sportskoj dvorani Amel Bečković a na njima se okupilo oko 400 natjecatelja iz cijele BiH u disciplinama sportske borbe, formi i kicka. Organizator natjecanja je bio Federalni taekwwondo Savez a na zadovoljstvo svih okupljenih natjecanje se održalo na visokom nivou.

Na ovom natjecanju nastupila su i dva hercegovačka „Poskoka“ koji su ostvarili izvanredne rezultate. Taekwondo klub „Poskok“iz Posušja nastupio je sa svojih 20 natjecatelja koji su se izborili za 20 medalja od kojih je 8 zlatnih, 7 srebrnih i 5 brončanih medalja. Taekwondo klub „Poskok-Kočerin“ iz Širokog Brijega nastupio je sa 12 natjecatelja u tri kategorije koji su se izborili za ukupno mogućih 8 medalja i to 2 zlatne, 2 srebrne i 4 brončane medalje.

Iz ova dva kluba zlatne medalje su osvojili Šimun Topić, Matej Bešlić, Sara Grubišić, Mate Dragoja, Mihaela Senjak, Filipa Bakula, Ana Bašić, Tomislav Marić (Poskok Posušje), te Magdalena Kvesić i Anamarija Gašpar (Poskok Kočerin).

Srebrne medalje su osvojili Filipa Bašić, Patrik Marić, Mate Dragoja, Marta Grubišić, Anamarija Miličević, David Dumančić, Josip Đerek (PoskokPosušje) te Leonardo Mikulić i Anamarija Martinović (Poskok Kočerin).

Brončane medalje su osvojili Antea Kraljević, Klara Grubišić, Dominik Jukić, Matej Bešlić, David Miličević (Poskok Posušje) te Anamarija Gašpar, Monika Ivanković, Ivan Galić i Ante Galić (Poskok Kočerin).

Najbolje pojedinačne rezultate ostvarili su Anamarija Gašpar (Poskok Kočerin) i Filipa Bakula (Poskok Posušje) u disciplini KICK dok je u disciplini formi najuspješniji bio Matej Bešlić (Poskok Posušje).

Također su oba kluba bila uspješna u ekipnom poretku u formama gdje je Poskok Posušje zauzeo ekipno prvo mijesto u konkurenciji muških formaša i ekipno drugo u ukupnom poretku dok je Poskok Kočerin zauzeo izvrsno treće ekipno mjesto u konkurenciji ženskih formaša te četvrto u ukupnom poretku. Oba kluba uspješno vode treneri Petar i Danijel Boban te trenerica Martina Kovač s pomoćnim trenerima Mihaelom Senjak, Lucijom Bašić i Karlom Galićem.

“Ovo je bilo posljednje natjecanje u polusezoni za naše klubove i ostvarili smo jako dobre rezultate u oba kluba. U Posušju je došlo do smjene generacija i radimo sa mladom ekipom kada je u pitanju sportska borba te prave rezultate od njih očekujemo za godinu dvije dana. Kad su u pitanju forme Poskok Posušje trenutno je vodeći u Bosni i Hercegovini a po ugledu na Posušane Poskok Kočerin je krenuo jako dobro te je na nekoliko natjecanja ostvario izvanredne rezultate u formama. Također naši najmlađi pokazuju da za taekwondo u Hercegovini dolaze još bolji dani te da će biti još puno odličnih rezultata. Poskok Kočerin je jedan od najmlađih taekwondo klubova u BiH koji ima odličnu upravu i stručne trenere, kao i veliku podršku roditelja i zajednice što natjecatelji ovog kluba uzvraćaju ozbiljnim radom i vrijednim rezultatima. Taekwondo klub Poskok iz Posušja kao i Poskok Kočerin iz Širokog Brijega imaju i jako dobru podršku od strane lokalne i županijske vlasti bez čije pomoći nebi mogli funkcionirati na ovaj način te im se u svoje ime i u ime uprave klubova od srca zahvaljujem. Sada slijedi klupsko polaganje za pojase u Kočerinu te kratki odmor u oba kluba”, kazao je u osvrtu za portal Jabuka.tv na ovaj turnir, kao i cijelu polusezonu, trener Petar Boban.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.