Veliki rock spektakl ”The Beatles Symphony Rock Tribute” oduševio Mostarce

Simfonijski orkestar Mostar upriličio je u srijedu navečer veliki rock spektakl pod nazivom “The Beatles Symphony Rock Tribute”.

Ovaj spektakl bio je posvećen liverpoolskoj legendarnoj skupini povodom 60 godina slušanja pjesama jednog od najkomercijalnijih, najpopularnijih i najuspješnijih sastava u povijesti rock glazbe.

Publika na mostarskom stadionu Kantarevac imala je priliku čuti 50 pjesama, čiju orkestraciju potpisuje maestro Igor Tatarević, koji je svirao klavir i istovremeno ravnao ansamblom sastavljenim od 80 glazbenika.

Na koncertu je sudjelovalo sedam vokalnih solista, osam pratećih vokala, zbor od 25 članova, rock band i veliki sastav Simfonijskog orkestra Mostar. Specijalni gost na gitari bio je britanski veleposlanik u BiH Matthew Field.

Josip Palameta, Goran Orešković, Karlo Vudrić, Maroje Strgačić, Oliver Bevanda, Leon Lasić i Sandro Bjelanović pjevali su kao glavni vokali.

Prateće vokale pjevali su Antonija Batinić, Selma Droce, Ivona Šimunić, Anja Stanić, Marija Čolak, Marija Polić, Nenad Tomičić i Toni Lesko.

Sudjelovao je i The Beatles Tribute Band, kojeg čine Josip Vukoja – Joco, na čak osam gitara, specijalno spremljenih za ovu priliku, zatim Damir Škutor na ritam gitari, Marko Jakovljević na basu, Marko Palameta na klavijaturama i Dragan Raspudić na bubnjevima.

Atmosferu s koncerta možete pogledati u našoj velikoj galeriji.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

 • Još nema objašnjenja zašto su uvedene simbolične cijene ulaznica od 10 KM kad je lijepo pisalo da su sva događanja besplatna. Cigans ovaj mostarska posla. EU platila al da se još malo ogrebat..

  • Apsolutno nigdje nije ovaj koncert najavljen kao besplatan, a 10 KM je doslovno dzaba za koncert ovog ranga. Vidim da te nesto ”pogodila” ta simbolicna cijena i na clanku o najavi koncerta, a koncert je najavljen i 30.8., kao sto je i objavljena cijena ulaznice tada.
   To o cemu ti pricas se dogadja u sklopu Open City Mostar i kompletan program je dostupan na njihovoj sluzbenoj stranici i tu su svi dogadjaji besplatni, odnosno projekt financira EU, i EU to STROGO kontrolira, samo sto ti mislis da je tu rijec o nekakvim vukojebinama i ojebinama kad je ukljucen EU u to pa ne razumijes kakve ljudi kontrole rade. Ovaj koncert nije dio Open City Mostar niti je ikad bio, samim time ne moze biti besplatan jer nema nikakve logike da bude. Jedini cigan ovdje si ti.

    • Pa sta sto nije Becka filharmonija, rijec je o 80 glazbenika od kojih su bar trecina ili polovica zavrsili glazbene akademije i vrhunski su obrazovani u svom polju, vjerojatno do te mjere da bi mogli i konurirati za brojne filharmonije, o cemu pricamo?

     • Priča je o spektakularnoj bini, osvjetljenju u stilu klasičnog ambijenta večernjakova pečata, na velebnom rekreativnom igralištu, uz bijele čaršafe na vanjskim stolicama za prvozvane i tematske poznavatelje, u kontekstu masu nekih drugih festivala i europejskih open city-a koji su u tijeku, mada nitko normalan ne razumije kako je to uopće moguće, i realno, ako je epidemija u samome jeku, sa poraznim statističkim pokazateljima, prazne se bolnički kapaciteti, restrikcije na snazi, opće socijalno stanje u gradu i društvu jadno itd..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.