Veliki požar u migrantskom kampu Lipa, migranti pale šatore i proklinju državu BiH – Jabuka.tv

Veliki požar u migrantskom kampu Lipa, migranti pale šatore i proklinju državu BiH

U migrantskom kampu Lipa kod Bihaća oko 11 sati došlo je do velikog požara u jednom smještajnom objektu, a vatra se potom počela lančano širiti. Pripadnici IOM-a su se povukli iz kampa.

Prema riječima Nataše Omerović, koordinatorice šatorskog kampa, požar je najvjerojatnije izazvan ljudskim faktorom, a na teren su sada stigli vatrogasci i policija, javlja Klix.ba.

Nismo sigurni kolika  je šteta, znamo da je požar krenuo iz smještajnog dijela. Kako vidimo, lančano se dalje pale šatori i mislim da je sada riječ o vandalizmu. Migranti su izrevoltirani i ljuti, sada psuju državu, to se jasno čuje, kazala je.

Podsjeća da je IOM danas planirao povlačenje s ove lokacije i gašenje servisa u 11 sati, ali je vandalizam počeo i prije toga.

Oni su sada na livadi, a mi ćemo nastaviti svoj posao na nekoj drugoj lokaciji. Ne znamo što će biti sa 1.350 ljudi iz kampa koji su sada ostali pod otvorenim nebom. Migranti nemaju gdje ostati, sada je i Lipa zapaljena. Sutra je najavljen i snijeg, tako da bi pali i šatori i prestalo bi opskrbljivanje strujom, jer agregati nisu namijenjeni za zimske uvjete, dodala je.

(www.jabuka.tv)


22 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.