Veliki požar na tvornici namještaja u Gradišci

Vatrogasci gase požar koji je u poslijepodnevnim časovima izbio u proizvodnom pogonu Tvornice namještaja “Forte Fleks” u prigradskom naselju Kozinci kod Gradiške.

Požar, koji je izbio u 16:30 sati, aktivan je i dalje, a na njegovom gašenju angažirano je ljudstvo i sva raspoloživa mehanizacija i vozila Profesionalne vatrogasne jedinice iz Gradiške, kojima posao otežava vjetar.

Vlasnik ove tvrtke Đurađ Bjelobrk rekao je da je požar izbio nakon što je u 16:00 sati završeno radno vrijeme, te je većina radnika već otišlo kućama.

Još smo nekoliko radnika i ja bili u krugu tvornice. Primijetili smo vatru, koja je izbila u pogonu i skladištu za proizvodnju tapaciranog namještaja, rekao je Bjelobrk novinarima.

Bjelobrk je rekao da je odmah nakon što je uočio vatru, krenuo ugasiti sklopku, ali su to već radnici uradili, te se ne može sumnjati da je požar uzrokovan kvarom elektroinstalacija.

Vjerojatno je došlo do samozapaljenja, jer se u tom prostoru nalazi dosta materijala, poput piljevine, koji je lako zapaljiv, naveo je Bjelobrk.

On je istaknuo da je važno da se požar nije proširio na pogon za proizvodnju madraca, jer se tu nalazi dosta spužve, a blizu je i kuća u kojoj živi s obitelji

Šteta je sigurno ogromna, ali je najbitnije da nitko nije stradao i da požar nije izbio tijekom noći, kad bi intervencija bila otežana, rekao je Bjelobrk.

(Srna)