Veliki interes studenata za Studentski centar Mostar! Prvi u BiH uvode ”iksice”

Prije nekoliko dana završio je natječaj za prijem studenata starijih godina u Studentski centar Mostar. Iz Odjela za smještaj SCM-a dobili smo informaciju kako je na natječaj pristiglo 542 aplikacije, od čega 505 potpunih na raspisanih 260 mjesta. „Mi smo prezadovoljni, u odnosu na prošlu godinu možemo govoriti o 15 postotnom povećanju zainteresiranosti studenata za prijem u dom“, kazala je glasnogovornica SCM-a Anita Glibić.

Studentski centar Mostar za slijedeću akademsku godinu najavljuje uvođenje studentskih kartica, takozvanih iksica. „Taj projekt je u tijeku, i ne možemo reći da ćemo s istim početi na početku akademske godine, ali na tomu se radi i s ovim projektom ćemo biti prvi dom u Bosni i Hercegovini koji će imati takve studentske kartice“, otkrila je Glibić te dodala kako za studente pripremaju još neke novine u akademskoj godini.

Iz Studentskog centra Mostar napominju kako će cijena smještaja i dalje ostati ista, a to je 145 maraka za koje studenti dobivaju tri obroka dnevno, smještaj u kojem svaka soba ima vlastito kupatilo, internet i kablovski tv priključak, grijanje i toplu vodu 24 sata dnevno.

U prošloj godini SCM je ugradio solarne kolektore, a Glibić nam je kazala kako su jako zadovoljni njihovim učinkom. „Vjerujemo da će nam broj sunčanih dana opet ići u prilog i da ćemo uspješno nastaviti smanjivati utrošak električne energije.“

Da je Studentski centar Mostar korak ispred ostalih potvrđuje nekoliko činjenica u kojima dom prednjači u Bosni i Hercegovini. „SCM je najbolje mjesto za život studenata upravo zbog najniže cijene smještaja koju nudi jedan studentski dom u Bosni i Hercegovini, a i najopremljeniji je centar u BiH koji je 2008. rekonstrukcijom postao i najmoderniji studentski centar u BIH. Uz sve navedeno zadržao je najnižu cijenu. Također je jedinstven po ponudi doručka za koji su studenti pokazali veliki interes“, kazala je Glibić.

Natječaj za studente starijih godina bio je raspisan od 1. do 15. srpnja 2013., a rezultati će biti objavljeni 15 dana nakon završetka natječaja. Natječaj za prijem brucoša bit će raspisan u rujnu.

(Pogled.ba)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.