Velika policijska akcija iz Hrvatske prebačena u BiH: Uhićene dvije osobe u Ljubuškom!

Više osoba uhićeno je na širem području Zagreba jutros zbog sumnje da su se bavili organiziranim kriminalom. Osim u Zagrebu, osumnjičeni se uhićuju diljem Hrvatske, a za sada je uhićeno dvadesetak osoba.

Uhićene osobe sumnjiče se za udruživanje u zločinačku organizaciju, a kako se neslužbeno doznaje, osim dilanjem droge, sumnja se da su se bavili i premlaćivanjem nekih ljudi te paležom vozila. Isto tako neslužbeno se doznaje da se istražuje i jesu li osumnjičeni povezani s paležom vozila Krešimira Antolića, bivšeg policajca i sadašnjeg šefa za sigurnost Dinama. Neslužbeno se doznaje da je među uhićenima i jedan odvjetnik.

Kako Klix.ba saznaje akcija se preselila i na teritorij BiH gdje su uhićene dvije osobe. Navode kako je akcija u tijeku te da je provode i Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) u suradnji sa službenicima MUP-a RH.

Desetak specijalaca s fantomkama u Prečkom presrelo je BMW i iz njega izvuklo vozača.

Pišu kako su pretresi na više lokacija te da su do sada uhićene dvije osobe u Ljubuškom.

Prema informacijama portala Dnevnik.hr, uhićeni su Đorđe Vuletić, Tomislav Sabljo te J. D. i G. V.

Sabljo s Knežije bio je i ranije uhićen zbog krađe automobila, preprodaje poluautomatske puške, a prijavljen je bio i za pokušaj protupravne naplate 3500 eura.

Bivši policajac Vuletić dovodio se u vezu s premlaćivanjem novinara Dušana Miljuša te čelnog čovjeka Industrogradnje Josipa Galinca. Tužiteljstvo je obustavilo kazneni progon protiv Vuletića jer navodi iz kaznene prijave nisu dokazani. Bio je uhićen i zbog maltretiranja gostiju kafića ”Stara Knežija’‘.

Začuo se udarac auta te vrisak. Žena je ležala na podu, specijalci su joj blokirali put te je izbacili s mjesta suvozača. Muškarac je stajao sa strane, kazao je čitatelj 24 sata.

Vrištala je dok ju je policija odvozila u kombiju

(www.jabuka.tv)