Velika međunarodna akcija FUP-a

Federalna uprava policije pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH Senada Osmića, a po naredbi Suda BiH i asistenciju MUP-a RS-a, provode operativnu akciju kodnog naziva ”DM” na području Županije Sarajevo, Unsko-sanske županije i Republike Srpske na ukupno 13 lokacija na teritoriju BiH.

U suradnji sa EUROPOLOM, agencije za provedbu zakona u više europskih država (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge države članice Europske unije), provode se aktivnosti pretresanja imovine i osoba – osumnjičenih pripadnika međunarodne skupine za organizirani kriminal koja duže vremensko razdoblje djeluje na području Zapadne Europe.

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kaznena djela Organizirani kriminal iz članka 250. KZ BiH u vezi s kaznenim djelima Neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ BiH i Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz članka 193. KZ BiH.

U interesu istrage i međunarodne operacije koja se istovremeno realizira u više zemalja, Federalna uprava policije u ovom trenutku ne može dati više informacija, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija)