Većina žena osjeća se preopterećeno svojim poslom

Čak 93 % ispitanih žena izjavilo je da nedostatak ravnoteže negativno utječe na njihovo mentalno zdravlje. Što bi trebalo promijeniti?

Kada ste posljednji put osjetili da vam je posao postao pretežak? Razmišljate li o tome kako je ravnoteža između posla i privatnog života potpuno poremećena, s poslom koji opterećuje klackalicu do te mjere da se ”život” jedva može uočiti?

Ako je vaš odgovor na prethodno pitanje nešto drugo osim Nikad, uvijek sam bez stresa i uvijek nadmašujem sve, niste jedini.

Novo istraživanje provedeno od strane Bloom UK, u izvješću nazvanom ”The Juggle”, pokazuje koliki problem postaje neravnoteža između posla i privatnog života te koliko to negativno utječe na mentalno zdravlje, piše ljepotaizdravlje.hr.

Istraživanje je obuhvatilo više od 700 žena koje rade u oglašavanju, marketingu i komunikacijama te je pokazalo da je 93 % njih izjavilo kako nedostatak ravnoteže između posla i privatnog života ima negativan utjecaj na njihovo mentalno zdravlje.

Četiri od pet (83 %) žena izjavilo je da su zbog toga imale problema s fizičkim zdravljem, dok je gotovo polovica (43 %) iskusila simptome stresa, tjeskobe ili izgaranja.

Zašto? Velik dio borbe za ravnotežu leži u jednostavnoj činjenici da imate previše posla. Više od polovice (54 %) ispitanih žena često ima osjećaj preopterećenosti poslom, dok trećina izjavljuje da imaju ograničenu ili nikakvu kontrolu nad količinom posla koja im je dodijeljena. Prečesto žene moraju ostati do kasno kako bi nadoknadile zaostatke, a dvije trećine žena radi prekovremeno barem jednom tjedno, kako piše Stylist.co.uk.

Ramkinja Željka Jeličić je majka osmero djece i vozačica tramvaja

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

4 komentara

  • Današnja žena treba biti uzorna zaposlenica firme, majka, čistačica, pralja, kuharica, učiteljica, organizatorica, vozačica i još tko zna koliko poslova još. Naravno da je stresno, ali same smo sebi krive. Može se i sporije i skromnije.

  • Sve je dobro ako je u obitelji ravnoteza i podrska. Srecom su danasnji mladi muzevi drukciji od nasih starijih. Mi smo morale biti i majke,radnice, gradjevinski radnici,poljoprivrednici. Jos tko je imao nesrecu vezati se sa neodgovornim i zatucanim covjekom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.