Većina mladih luda za iPhoneom

Posljednje istraživanje Piper Jaffrayja o američkim tinejdžerima pokazalo je kako je većina mladih u SAD-u opsjednuta Appleovim iPhoneom. Prema rezultatima toga istraživanja koje je provedeno na uzorku od 5.500 mladih, čak 76 posto tinejdžera koji posjeduju telefon koriste iPhone, što je povećanje od sedam posto u odnosu na isto istraživanje provedeno u proljeće prošle godine.

Također, sljedeći smartphone kojega namjerava kupiti čak 81 posto ispitanih tinejdžera jest iPhone, što je povećanje u odnosu na prošlogodišnje istraživanje kada je ta brojka iznosila 75 posto.

Posebno je zanimljiv razlog zbog kojega su Appleovi telefoni zanimljiviji tinejdžerima – oni vole iPhone jer putem njega mogu gledati videozapise, kupovati putem Interneta i slati i primati poruke. Naravno, sve se ovo može i putem drugih puno jeftinijih telefona, no kako kažu na stranici Digital Trends, čini se kako Appleovci imaju neku tajnu koja privlači tinejdžere, piše Zimo.co.

Kako raste popularnost iPhonea, tako pada popularnost Androida među tinejdžerima – prošle godine za 17 posto ispitanih sljedeći telefon kojega su namjeravali kupiti bio je Android, dok je ove godine ta brojka smanjena te Android sada namjerava kupiti samo 13 posto tinejdžera.

Osim Applea, najpopularnije kompanije među populacijom između 13 i 19 godina su Amazon, čije usluge koristi 43 posto ispitanih te Netflix koji je najdraža video platforma za 38 posto ispitanika. Što se društvenih mreža tiče, Snapchat je i dalje najpopularniji – 39 posto tinejdžera najčešće koristi ovu društvenu mrežu, za 23 posto najpopularniji je Instagram, dok treće mjesto dijele Facebook i Twitter s po 11 posto.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.