Većina bh. igrača ne može igrati: NS BiH moli UEFA-u da odgodi utakmicu sa Sjevernom Irskom – Jabuka.tv

Većina bh. igrača ne može igrati: NS BiH moli UEFA-u da odgodi utakmicu sa Sjevernom Irskom

Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) je u četvrtak službeno uputio dopis Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u kojem traži da se odgodi utakmica baraža za plasman na EURO 2020. između BiH i Sjeverne Irske, koja se prema kalendaru natjecanja treba igrati 26. ožujka u Zenici.

U dopisu je, između ostalog, navedeno da situacija sa širenjem koronavirusa u BiH ima tendenciju postati mnogo ozbiljnija, te da su relevantne institucije na državnoj razini već poduzele odgovarajuće mjere. Te mjere obuhvaćaju zabranu javnih okupljanja, održavanje sportskih događaja, kao i zabranu ulaska u zemlju za građane Italije, Njemačke, Francuske, Španjolske, Irana, Južne Koreje i Kine.

NSBiH dalje obavještava UEFA-u da svi državljani BiH koji dolaze iz navedenih područja moraju biti u obaveznoj 14-dnevnoj karanteni, kao i u samoizolaciji ako dolaze iz drugih područja u kojima se pojavio koronavirus (COVID19).

To znači da većina bh. igrača ne bi mogla igrati utakmicu play-offa te NS BiH moli da se još jednom razmotre svi rizici koji bi nastali u slučaju odigravanja ovog susreta.

U dopisu se na kraju naglašava da je Savez u stalnom kontaktu s odgovarajućim državnim institucijama te da su sve aktivnosti NSBiH u skladu s preporukama i odlukama ovih institucija.

Hoće li se prekinuti i Premijer liga: Sve utakmice u omladinskom nogometu u BiH odgođene

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.