Večer folklora u Širokom Brijegu 11. kolovoza

U petak, 11. kolovoza u 21 sat prigodom obilježavanja Dana grada i blagdana Velike Gospe na Trgu širokobrijeških žrtava (kod križa) održat će se manifestacija Večer folklora i kulturne baštine pod nazivom “Brijeg Široki slavno ti je ime”.

Težište večeri posvećeno je gangi, izvornoj pjesmi Hercegovine i Imotske Krajine, pjesmi s kojom se u ovim krajevima rađalo i živjelo a koja i danas u narodu živi kao tradicijska pjesma koju pjevaju mladi i stari.

Na manifestaciji će nastupiti 15 folklornih skupina s područja Širokog Brijega, Mostara, Čitluka, Ljubuškog, Posušja, i Tomislavgrada, a na istoj će se predstaviti izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine u pjesmi, plesu kao i tradicijska glazbala, priopćili su organizatori.

Od društava nastupaju:

KUD “Ganga” Široki Brijeg, HKUD „Brda“ Izbično, HKUD „Blaćani“ Biograci,HKUD „Vrila“Župa Mostarski Gradac, HKUD „Sveta Ana“ Ljuti Dolac, HKUD „Crnač“ , HKUD“ Sveti Ante“ Cim, HKUD „Sarajlije“ Tomislavgrad, HKUD „Herceg Stjepan“ Blagaj-Buna, HKUD „Donji Ograđenici“ Čitluk, Gangaši iz Dužica „Ćipa i ekipa“, Posuški gangaši „Vjeko Bašić i ekipa“, Ljubuški gangaši „Željko Keža i ekipa“, Posuški gangaši „Žaer i ekipa“Rakitski gangaši „Jusić i ekipa“ i guslar Dario Ižić iz Klobuka

Organizatori manifestacije su Grad Široki Brijeg i KUD Ganga Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj: