Veće plaće proračunskim korisnicima u HBŽ-u

Predstavnici Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ), sindikata proračunskih korisnika i sindikata zaposlenih u obrazovanju postigli su dogovor o utvrđivanju osnovice za obračun plaće, iznosu naknade za ishranu (topli obrok) i izjednačavanju koeficijenata za prosvjetne djelatnike VSS u osnovnom obrazovanju sa VSS prosvjetnih djelatnika u srednjem obrazovanju.

Strane potpisnice ovoga sporazuma suglasne su da se osnovica za obračun plaća za sve naprijed navedene korisnike proračuna Hercegbosanske županije, za razdoblje travanj 2022. godine pa do početka primjene Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika i Zakona o plaćama i naknadama korisnika Proračuna HBŽ, utvrđuje u iznosu od 453,24 KM (neto) ili 656,87 KM (bruto), priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Strane potpisnice ovog sporazuma suglasne su da se osnovica za obračun plaća za dužnosnike HBŽ-a (predsjednik Vlade, predsjedatelj Skupštine, zamjenici predsjedatelja skupštine, ministri u Vladi, zastupnici u skupštini, savjetnici i županijski javni pravobranitelj) za razdoblje travanj 2022. godine do početka primjene Zakona o plaćama i naknadama korisnika Proračuna HBŽ utvrđuje u iznosu od 411,10 KM (neto) ili 595,80 KM (bruto).

Naknade za ishranu tijekom rada (topli obrok) za sve zaposlene čije se plaće financiraju iz Proračuna Hercegbosanske županije, obračunavat će se i isplaćivati u iznosu od 10 KM po danu također od travnja 2022. godine do početka primjene Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika i Zakona o plaćama i naknadama korisnika Proračuna HBŽ.

Foto: Vlada HBŽ

Usuglašeno je da se izjednačavaju koeficijenti za obračun plaća djelatnicima VSS u osnovnom i srednjem obrazovanju u iznosu 2.80 te da će se primjenjivati od travnja 2022. godine.

Sporazumom je utvrđeno i to da će nakon usvajanja naprijed navedenih zakona uslijediti pregovori oko usklađivanja osnovica za obračun plaća korisnika Proračuna Hercegbosanske županije obuhvaćenih tim zakonima.

Sporazum je postignut nakon provedene javne rasprave koja je završena 28. veljače 2022. godine te na osnovu prethodno postignutog dogovora strana u Sporazumu koji stupa na snagu danom njegovoga potpisivanja i bit će objavljen u Narodnim novinama Hercegbosanske županije, navode iz Vlade HBŽ-a.

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.