Već poznato devet novih načelnika u BiH, od toga petorica su kandidati HDZ-a BiH | Jabuka.tv

Već poznato devet novih načelnika u BiH, od toga petorica su kandidati HDZ-a BiH

Tako su stranke SDA, SNSD i HDZ zadržale svoje pozicije u devet bh. općina, a uglavnom se radi o dugogodišnjim načelnicima u općinama Teočak, Domaljevac – Šamac, Orašje, Mrkonjić Grad, Jezero, Olovo, Grude, Ravno i Usora.

Tajib Muminović je jedini kandidat za načelnika općine Teočak. On je SDA-ov kandidat koji ovom općinom vlada već 26 godina. Mandat će dobiti na još četiri godine budući da protukandidata – nema, prenosi N1.

Njegov stranački kolega također će dobiti novi četverogodišnji mandat na čelu Olova. Riječ je o Đemalu Memagiću, koji je i najbogatiji načelnik u BiH. Na čelu Olova je od 2012. godine.

Dvije sigurne pobjede ima i SNSD, i to u općinama Jezero i Mrkonjić Grad. Snežana Ružičić, koja je jedna od sedam žena na čelu bh. općina također je sigurna pobjednica u jednoj od najmanjih općina u BiH. Ovo će joj biti drugi mandat na ovoj poziciji.

Dragan Vođević je pobjednik u Mrkonjić Gradu. SNSD je odlučio kandidirati ga u ovoj bh. općini. Divna Aničić, koja je aktualna načelnica bit će nositelj liste SNSD-a u ovoj izbornoj jedinici.

U preostalih pet općina gdnije nije bilo nikakve neizvjesnosti oko čelne pozicije – HDZ može upisati kao “već dobivene bitke”.

Stjepan Piljić trenutno obnaša funkciju v.d. načelnika općine Domaljevac – Šamac, a na lokalnim izborima 2020. godine dobit će puni mandat. Prema podacima dostupnim na stranici Domaljevac.ba – na čelu općine je od 2018. godine.

Marijan Oršolić – Bano bit je siguran pobjednik izbora u Orašju samo ako zaokruži svoje ime na glasačkom listiću.

Ljubo Grizelj, također kadar HDZ-a pobjednik u Grudama. Prvi mandat dobio je 2012. godine, a kao prvi čovjek općine radit će još četiri.

Andrija Šimunović u općini Ravno također će dobiti novi mandat, a HDZ-ovu listu pobjednika za mjesto načelnika općina osigurao je i Zvonimir Anđelić. On će ponovno na čelo Usore.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: