Važno je planski razvijati turizam u Hercegovini

U sklopu Konferencije Apriori Turizam 2019 “Razvoj destinacijskog turizma” koja će se održati 11. travnja 2019. u Mostaru, Stjepan Primorac komentirao je razvoj planski razvoj turizma u Hercegovini.

Primorac je predsjednik Turističkog klastera Hercegovine, predsjednik Udruge za turizam pri Gospodarskoj komori Federacije BiH i direktor hotela “Bigeste” iz Ljubuškog.

Nastupom klastera na sajmovima otvaramo nova turistička tržišta

Turistički klaster Hercegovine okuplja 32 članice i najvažnija je organizacija u razvitku Hercegovine kao turističke destinacije. Kroz organizaciju sastanaka, tura kroz prostore članica klastera, edukacije, te provođenje EU i međunarodnih projekata zauzeli smo primarnu ulogu pozicioniranja Hercegovine za važnu turističku destinaciju. Sudjelovanjem na sajmovima “otvaraju” nam se nova tržišta, a što je važno za razvoj turizma, uspostavljanje partnerstava i predstavljanje naše zemlje turistima, rekao je Primorac.

Klaster je u proteklom periodu organizirao i edukacije za konobare i kuhare koje su dale pozitivne rezultate.

Obuke planiramo nastaviti jer se radi o kronično nedostajućem kadru na hercegovačkoj ugostiteljskoj sceni, najavio je.

Planski turizam je put ka održivom razvoju turizma

Hercegovina je tek na redu da se otkrije kao atraktivna turistička destinacija. Zemlja smo neiskorištenih potencijala u turizmu. Tek slijedi oblikovanje naše turističke ponude, jer se trenutno turizam razvija stihijski, a ne planski, kazao je Primorac te dodao:

Turizam se mora graditi planski i strateški, ako želimo dobre rezultate. Potrebno je utvrditi vlastiti identitet – nešto što je samo naše, autentično i vrijedno, te ispričati priču! Zatim napraviti planove i strategije koje će našu priču na pravilan način ispričati turistima.

Stručne konferencije su važne zbog primjera dobre prakse iz regije i uspostavljanja čvrstih kontakata s vodećim ljudima iz sektora turizma. Konferencija stvara preduvjet za umrežavanje svih relevantnih regionalnih stručnjaka u sektoruu turizma, a što je i jedan od ciljeva Turističkog klastera Hercegovine.

Organizatori konferencije su Apriori BH – Agencija za profesionalno usavršavanje i Turistički klaster Hercegovina, pod pokroviteljstvom Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Informacije o Konferenciji Apriori Turizam 2019 i načinima prijave pročitajte na web stranici Turizam2019.apriori.ba.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.