Važna obavijest korisnicima usluga iz širokobriješkog Vodovoda

JP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o Široki Brijeg, S. S. Kranjčevića 29, ovim putem obavještava sve korisnike usluga o novinama u radu i djelovanju:

Naplata i distribucija računa:

JP,,Vodovod i kanalizacija” d.o.o Široki Brijeg 01.03.2024. godine prestaje vršiti naplatu računa za vodu na terenu (putem inkasatora). Korisnici svoje račune ubuduće mogu platiti:

  • Na glavnoj blagajni poduzeća gotovinom ili kartično,
  • Virmanskim nalogom (pošta, banka, mobilno bankarstvo) – gdje prilikom uplate treba navesti pretplatnički broj i broj računa,

Račune za vodu možete dobivati putem svoga e-mail računa, potpisom pristupnice koju možete naći na blagajni ili na web stranici poduzeća www.vik.ba.

Za korisnike koji žele imati uvid u stanje svog računa mogu preuzimanjem šifre u poduzeću pristupiti svojoj analitičkoj kartici i evidenciji popisa vodomjera putem QR koda, koji je istaknut na našim računima.

Aktivnosti koje su u tijeku

JP,,Vodovod i kanalizacija” d.o.o Široki Brijeg je započelo s postavljanjem vodomjera na daljinsko očitanje (putem radio modula-data logera). Dok cijeli proces ne završi očitanje (obračun) starih vodomjera će se vršiti najmanje dva puta godišnje, a na računima će biti izražen prosjek potrošnje m3 vode koji je uzet u odnosu na zadnje dvije godine potrošnje. JP,,Vodovod i kanalizacija” d.o.o Široki Brijeg će nakon nabavke novih uređaja za otkrivanje tehničkih gubitaka i nelegalne potrošnje (detektora, geofona, kamera…) brže sanirati kvarove i započeti provjeru sumnjivih vodovodnih priključaka !

Zaprimanje zahtijeva za priključak na kanalizacijsku mrežu

Grad Široki Brijeg je pismenim aktom br. 03-35/24 od 16.01.2024. godine zadužio JP ,,Vodovod i kanalizacija” d.o.o Široki Brijeg da od 01.02.2024. godine započne organiziranu izvedbu priključaka na kanalizacijsku mrežu.

Ovim putem JP „Vodovod i kanalizacija” poziva sve korisnike koji imaju mogućnost priključenja na kanalizacijsku mrežu da mogu podnijeti Zahtjev za izvedbu priključaka na kanalizacijsku mrežu. Kanalizacijski priključak će biti u funkciji nakon puštanja uređaja za prečišćavanje otpadnih voda u rad.

Vrlo važno !!!!

Korisnici usluga JP,,Vodovod i kanalizacija” d.o.o Široki Brijeg svaku novonastalu promjenu su dužni prijaviti u roku 15 dana, a posebno za promjenu korisnika nositelja usluge (posebno za umrle osobe).

Pozivaju se svi korisnici koji imaju dugovanja prema JP,,Vodovod i kanalizacija” d.o.o Široki Brijeg da se čim prije jave (ili dođu) u prostorije poduzeća. Da bi izbjegli isključenje s vodovodne mreže i naplatu duga putem suda moguće je dogovoriti sporazumnu otplatu zakonom naplativog duga.

*PR