Važna informacija za vlasnike vozila čija je registracija istekla nakon 16. ožujka

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine donijelo je Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o registriranju vozila.

Za vozila čija je registracija istekla nakon 16. ožujka 2020. godine, zahtjev za produženje registracije vozila može podnijeti najkasnije 90 dana od dana prestanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriju BiH.

Ukoliko se zahtjev za produženje registracije vozila ne podnese do roka predviđenog ovim člankom, vozilo se službeno odjavljuje iz evidencije registriranih vozila, a vlasnik vozila dužan je vratiti registarske tablice nadležnom tijelu u roku od osam dana.

Potreba za donošenjem ovog pravilnika javila se uslijed proglašenja stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH uzrokovane pandemijom koronavirusa, a sve kako bi Ministarstvo
pomoglo građanima svoje zemlje, poštujući sve zakonske odrednice, navode iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Podsjećamo, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović predložio je donošenje odluke o produženju važenja registracije vozila u BiH za vozila koja
su registrirana u BiH, a čija je potvrda o registraciji istekla poslije 15. ožujka  2020. godine do 30. travnja 2020. godine, no prijedlog nije dobio podrčku na sjednici Vijeća ministara BiH održanoj 1. travnja 2020. godine.

Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o registriranju vozila je upućen na objavu u Službeni glasnik Bosne i Hercegovine, a stupa na snagu sljedećeg dana od dana objave.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Nije istina meni je istekla pocetkom travnja.i pri kraju travnja sam obavjestena da moram do 30.4.registrirat posto je bio 1.maj ili ce auto bit odjavljeno u pon 4.4.tako da nije 90 dana vec 30

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.