Vatrogasci izveli pokaznu vježbu te uputili apel i upozorenje stanovništvu ŽZH

U Županiji Zapadnohercegovačkoj obilježen je početak požarne sezone 2024. uz pokaznu vježbu gašenja požara na osobnom automobilu, a građanima je upućen apel da ne pale vatru na otvorenom bez nadzora.

Na poligonu za obuku vatrogasaca u Poslovnoj zoni Pogana Vlaka-Poljanice Grude u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Službe za zaštitu od požara, povodom otvaranja požarne sezone 2024. organizirana je vježba gašenja požara na osobnom automobilu u kojoj su sudjelovali pripadnici JVP Grude, PU Grude, DVD Gorica i DVD-a Jare.

Gosti na pokaznoj vježbi bili su pripadnici DVD sv. Ana Lištani (Livno) i Vatrogasci Lovreć (RH). Koordinator pokazne vježbe bio je Srećko Vukojević, stručni savjetnik iz Uprave civilne zaštite ŽZH. Vatrogasci su uputili apel i upozorenje građanima da ne pale vatru na otvorenom bez nadzora.

Vatrogasci i njihovi gosti nastavili su druženje uz domjenak u Jarama (Široki Brijeg), a koji su upriličili pripadnici DVD-a Jare. Ispred DVD-a Jare zahvalnice su dodijelili predsjednik Ivan Primorac i vatrogaskinja Marijana Lasić u znak zahvale onima koji pomažu i podupiru rad ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Prigodne poklone pripadnicima DVD-a Jare darovali su predstavnici Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, JVP-a Široki Brijeg i DVD-a Gorica.

Apel i upozorenje građanima koji su uputili vatrogasci

Upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i sl., te apeliramo na pridržavanje zakonskih odredbi. Ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice, za koje možete i kazneno odgovarati.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122.

Ne palite nekontrolirano vatru na otvorenom i ne dovodite u opasnost sebe i druge. Dopustite da svoje snage usmjerimo tamo gdje su mnogo potrebnije, poručili su vatrogasci.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.