Vatikanski dnevnik osudio naslovnicu Charlie Hebdoa na kojoj je Bog prikazan kao terorist

Vatikanski dnevnik L’Osservatore Romano uputio je u srijedu kritiku francuskom satiričkom tjedniku Charlie Hebdou jer je na naslovnici prikazao Boga kao ubojicu s kalašnjikovim, ocijenivši da je naslovnica “za žaljenje” i pokazuje nepoštovanje prema istinskim vjernicima svih vjera.

Novi broj satiričkog tjednika je prigodno izdanje kojim se obilježava godišnjica napada islamista na redakciju Charlie Hebdoa u Parizu u kojima je poginulo 12 ljudi. Karikatura na najnovijoj naslovnici prikazuje ljutitog Boga s okrvavljenim rukama i strojnicom na leđima.

“Godinu dana kasnije, ubojica je još uvijek u bijegu”, piše u naslovu.

Vatikanski dnevni list optužuje francuski satirički tjednik da želi “manipulirati” vjerom.

“Iza prijetvorničke zastave beskompromisnog sekularizma, francuski tjednik još jednom zaboravlja na ono što vjerski vođe svih religija pozivaju već stoljećima – na odbacivanje nasilja u ime vjere te da je korištenje Boga za opravdavanje mržnje istinsko svetogrđe”, piše u komentaru Osservatore Romano.

“Čin Charlie Hebdoa pokazuje jedan žalostan paradoks svijeta koji je sve osjetljiviji na pitanje političke korektnosti, do te mjere da to postaje smješno, ali ne želi priznati ili poštivati vjeru ljudi u Boga, bez obzira o kojoj religiji radi”, dodaje se u komentaru, prenosi Hrvatska izvještajna novinska agencija.

U uvodniku tjednika koji je objavljen prije posebnog izdanja poručuje se da će list nastaviti sa svojom uređivačkom politikom, bez obzira na vjerske ekstremiste koji ih žele ušutkati.

“Oni se žele pobrinuti da Charlie umre – Charlie će se pobrinuti da oni odapnu”, piše u uvodniku satiričkog lista.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.