Vandali oštetili i išarali prometne znakove na dijelu hercegovačke autoceste

Posljednjih godina prometni znakovi u Hercegovini postali su mjesto liječenja frustracija pojedinaca, odnosno vandala, koji su uništili i nagrdili na desetke prometnih znakova širom Hercegovine.

Najsvježiji slučaj zabilježen je u Zvirovićima, naselju u čapljinskoj općini, točnije na petlji Međugorje autoceste na koridoru Vc, gdje prometni znakovi nisu mogli ostati netaknuti ni mjesec dana.

I dalje nepoznati počinitelji išarali su u potpunosti šest prometnih znakova koji dočekaju putnike odmah po izlazu s autoceste.

Na većini su bojom prefarbani nazivi mjesta ćiriličnim pismom, a kako su vjerojatno vandali u brzini počinili ovo kazneno djelo, na pojedinima se boja slila i na slova koja su ispisana latiničnim pismom.

Pored toga, na pojedinim znakovima išarane su čak informacije poput duljine puta do sljedećeg odvojka ili strelice za smjer, a na nekima su ispisana imena drugih mjesta, kao i ostali simboli.

S obzirom da su neki od oštećenih znakova visoki i po pet metara može se zaključiti da je ovaj vandalski čin napravljen s namjerom, jer su išarana čak i slova koja se nalaze na vrhu znakova.

Mnogobrojni turisti, koje je novinar portala Bljesak.info zatekao na ovoj lokaciji prilikom fotografiranja ovog vandalskog čina, u čudu su gledali u prometne znakove, usporavajući ili se u potpunosti zaustavljajući, jer s prometnih znakova nije moguće iščitati u kojem se smjeru nalaze Međugorje, Ljubuški, Čapljina…

Podsjetimo, i proteklih godina događali su se slični slučajevi, posebice šaranje naziva mjesta na ćiriličnom pismu, no nadležni organi nisu uspjeli pronaći ni kazniti počinitelje.

Zbog par pojedinaca koji su odgovorni za ovaj čin, mnogobrojni turisti koji upravo s ove autoceste dolaze na najposjećenija mjesta u BiH – Međugorje i Mostar, zasigurno će imati fotografije za rubriku ”Vjerovali ili ne”.

(Bljesak.info)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.