Valovita kosa: Ukrotite je u 3 jednostavna koraka

Ako imate prirodno valovitu kosu onda vam se sigurno koji put čini da je više prokletstvo nego sreća! Kovrčava kosa nije pogodna za tretman “operi i kreni“, zahtjeva ipak malo više truda da bi izgledala dobro.

Vaše uređene kovrče će izgledati prekrasno i sigurno će vam pozavidjeti svaka žena na cesti, a svaki muškarac obratiti pažnju… Evo kako ih “ukrotiti”

1. Savršena frizura

Potrebna vam je pjena za kosu. Ok, vjerujem da ovo zvuči kao savjet iz 1993. godine, ali današnje pjene za kosu su “modernizirane” i napravljene tako da ne lijepe kosu i ne ostavljaju je tvrdom i nepokretnom.

2. Sušenje fenom

Izbjegavate sušenje fenom jer on kovrčavu kosu “napuše” zbog čega vam se čini da leti na sve strane. U ljetnim danima kosu sušite bez fena: nakon pranja, posušite je ručnikom i pustite da se sama osuši. Dobit ćete kovrče kojima će biti teško odoljeti.

3. Želite li izravnati kosu?

Ako je tako onda ćete nakon pranja na kosu nanesti sredstvo za ravnanje. Pored toga, obavezno nanesite i sredstvo za zaštitu od topline. Kosu pustite da se prirodno prosuši, a nakon toga ju iščešljajte. Svaki pramen posebno izvlačite četkom prema van. Kosu sušite od vlasišta prema vrhovima. Nakon četke, dodatno svaki pramen izravnajte peglom za kosu, piše Ordinacija.hr.

Za sam kraj tretmana nanesite par kapi silikonskog ulja za sjaj.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.