Val nasilja u Čapljini: Gore automobili, podmeću se bombe…

Čapljinu je u proteklih nekoliko mjeseci zapljusnulo nekoliko nemilih događaja koji su začudili stanovnike ove općine.

U više navrata stanovnici Čapljine svjedočili su eksplozijama bombi, paljevini automobila, ostavljanju bombe u paketu ispred kuće…

Posljednji slučaj dogodio se u noći sa nedjelje na ponedjeljak, kada je ispred stambeno-poslovnog objekta u Klepcima bačena eksplozivna naprava koja je prouzrokovala materijalnu štetu. Inače, radi se o objektu u vlasništvu vijećnika Čapljinske neovisne stranke – Čapljina u srcu Pere Previšića, koji je poručio kako iza svega stoji načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić. Previšić je u ponedjeljak ujutro fizički napao Vidića u njegovom uredu, zbog čega je ovaj prijavio pokušaj ubojstva Policijskoj upravi Čapljina.

Krajem studenog prošle godine u naselju Gabela Polje miniran je BMW X6 poduzetnika Damira Petkovića. Vlasnik je dva sata ranije parkirao vozilo u dvorište stambenog obiteljskog kompleksa i ništa sumnjivo nije uočio, a onda se čula silovita eksplozija koja je raznijela prednji dio BMW-a, a detonacija je oštetila i Golf 7.

Međutim, Petkovićevim mukama tu nije bio kraj. Samo dvadesetak dana kasnije, pred vratima obiteljske kuće Petković nepoznata osoba ostavila je kutiju u kojoj su se nalazile ručna bomba i poruka! Prethodno je izvršena provalna krađa u objekt ove obitelji, kada je otuđena veća količina zlatnine.

Petković je inače suvlasnik benzinske crpke koja je poznata kao najjeftinija u Hrvatskoj, na samoj granici u Doljanima, između Čapljine i Metkovića, a ujedno je i predsjednik Nogometnog kluba ”GOŠK” iz Gabele.

Dva tjedna prije eksplozije na automobilu Damira Petkovića, u naselju Višići došlo je do požara na terencu marke Volvo u vlasništvu Šimuna Doke, profesora u srednjoj školi Čapljina. I u ovom slučaju došlo je velike materijalne štete na vozilu, a počinitelji nikada nisu otkriveni.

U listopadu 2015. godine u istom naselju izgorjelo je osobno vozilo pred kućom novinara Emila Karamatića. U 1:30 sati Filip C. je PU Čapljina prijavio eksploziju koja se dogodila ispred kuće Emila Karamatića u Višićima, a potom je izbio požar na automobilu. Prema izvješću MUP-a HNŽ, vatra je zahvatila prednji dio automobila, te su na mjesto događaja upućeni vatrogasci i službenici policije. Požar je ugašen, a pričinjena je veća materijalna šteta na automobilu Peugeot u vlasništvu Karamatića.

Istraga u svim ovim slučajevima i dalje traje, kažu u Policijskoj upravi Čapljina, uz napomenu kako više podataka ne mogu dati kako ne bi ugrozili istrage.

Čapljinci s kojima smo razgovarali zgroženi su nemilim događajima koji su se dogodili posljednjih par mjeseci u Čapljini.

(Bljesak.info)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.