Uzorak koji će u 2018. zamijeniti mramor

Donedavno smo se kleli u mramorni uzorak koji je gotovo svaku Instagram fotografiju, pogotovo #flatlay motive, učinio za nijansu ljepšima. I koliko god smo se dugo držali ove estetike, polako je došlo vrijeme da se od nje odmaknemo.

Kreativci koje pronalazimo na Pinterestu i Instagramu zasitili su se mramora i okrenuli starom-novom uzorku, sve češće viđenom unutar raznih projekata preuređenja ili kolekcija brendova. Riječ je o terrazzu, istoimenoj tehnici koja dolazi iz Italije, a s kojom nastaju najljepši podovi i zidovi.

Terrazzo površina se sastoji od komadića mramora, granita i drugog kamenja umetnutih u beton koji se zatim polira do glatkoće i visokog sjaja. 1920-ih godina terrazzo je bio omiljen zbog svojih dekorativnih svojstava, a s godinama su ga u zaborav bacile nove i jednostavnije tehnike, piše journal.hr.

Čini se kako njegovo vrijeme opet dolazi jer, osim u klasičnim oblicima – podovima ili zidovima, često je viđen kao uzorak na stolićima, radnim plohama, tapetama pa čak i posteljini, u jednostavnijem, stiliziranom izdanju.

Svi su se časopisi posvećeni dizajnu interijera raspisali o terrazzu – čini se da njegovo vrijeme upravo dolazi. U nastavku donosimo nekoliko inspirativnih fotografija uz koje i vi u svoj dom možete unijeti djelić talijanskog šarma.

The epic Marmoreal kitchen from Victoria-Maria Interior Design in Brussels. #maxlamb

A post shared by Dzek (@dzekdzekdzek) on


(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.