Uzima se kredit za još tri dionice na Koridoru Vc

Vlada Federacije jučer je pokrenula inicijative da se za poddionicu Poprikuše – Nemila autoceste na Koridoru Vc osiguraju kreditna sredstva kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu do 70milijuna eura, za poddionicu Tarčin – Ivan (tunel Ivan) do 50 milijuna eura i za poddionicu  Mostar Jug – Kvanj do 60 milijuna eura.

Informacije o kreditima su prihvaćene kao osnova za vođenje pregovora, piše Dnevni list.

Snimanje telekoma

Prihvaćena je informacija o aktivnostima na provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) telekom operatera sa sudjelovanjem državnog kapitala Federacije koja je upućena dopisom Delegacije Europske komisije 26.4.2018. godine članovima Odbora za koordinaciju, uime Vlade FBiH i telekom operatera, kojom je Delegacija Europske komisije izvijestila o okončanju postupka nabavke usluga dubinskog snimanja telekom operatera i angažirala internacionalnu revizorsku kuću PricewaterhouseCoopers (PwC) Sarajevo u konzorciju s PwC Beograd, Zagreb, Ljubljana i Bukurešt.

Zabrana izvoza trupaca

Vlada Federacije jučer je prihvatila informaciju o realizaciji zaključka donesenog na Trećoj zajedničkoj sjednici Vlade RS-a i Vlade FBiH iz listopada prošle godine kojim su entitetska ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zadužena da usuglase tekst zajedničke inicijative o zabrani izvoza trupaca iz BiH radi osiguranja sirovine za domaće drvopreradivače.

Iz Vlade naglašavaju kako je Vijeću ministara BiH predloženo da, s ciljem razvoja domaće drvopreradivačke industrije, na period od dvije godine zabrani izvoz šumskih drvnih sortimenata, odnosno neobrađeno drvo, okresano, grubo obrađeno – učetvoreno, uključujući i okorano drvo – sa skinutom korom ili vanjskim slojevima drveta.

Također, Vijeću ministara BiH je predloženo da na dvije godine, uvede taksu na izvoz rezane građe i to za hrast 120 KM i bukvu 60 KM po toni
ili kubnom metru i da, s ciljem zaštite domaćih potrošača koji kao sirovinu za grijanje koriste drvo, također na period od dvije godine, uvede taksu na izvoz ogrjevnog drveta u iznosu od 25 KM po toni ili 18 KM po kubnom metru.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Treba auto put uhljebima jer oni jedino se mogu vozate jer ne plaćaju ni gorivo ni aute a narod i za to zadužili za akcize na akcize,zaslužna je Dijana ne bez razloga.

  • Kome to pravite, koga vise zaduzujete, odakle vam pravo, sami ste se neposteno izabrali na Izborima. Mislite da vam nemoze niko nista, al ima Boga ima i rakova, kad vam pocne vracat nasu bol i tugu sto sam morao bjezat od vase demagogije i lazi, Lazu politicari, Lazu vlasnici firma. Lazu “fratri” s Oltara, nema doli zivota od 1945′ dok se veliki komunisti ne sklone iz politike firma i crkve…to sto ce gradit to ne kosta ni pola koliko ce oni platit navedenim tvrtkama pa ce taj tal podjelit. Jadni narod vraca dug. Zalosno, al vratit ce vam Bog tamo di vas najvise BOLI!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.