Uzarići: U četvrtak akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Deveta akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2018. godini na području Širokog Brijega održat će se u četvrtak u prostorijama Mjesne zajednice Uzarići.

Akcija će trajati od 10:00 do 12:00 sati, a organizira je Crveni križ Široki Brijeg u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar, a pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega.

Također, riječ je o drugoj akciji koja se ove godine provodi u Uzarićima. U posljednjoj, održanoj 7. lipnja, prikupljena je 21 doza krvi.

Molimo darivatelje da ponesu iskaznicu dobrovoljnog darivatelja krvi te osobnu iskaznicu, a ukoliko ne posjeduju iskaznicu dobrovoljnog darivatelja krvi, akciji mogu pristupiti s osobnom iskaznicom, naveli su iz Crvenog križa Široki Brijeg.

Svim darivateljima krvi osiguran je besplatan ručak.

Podsjećamo, prema Zakonu o radu Federacije BiH i Županije Zapadnohercegovačke radnik dragovoljni darivatelj krvi za svako darivanje ima pravo na najmanje jedan dan plaćenog odsustva s posla. Potvrdu da je darovao krv dobit će od liječnika prilikom darivanja krvi.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Neka Transfuzijologija uzme u obzir ove velike i redovne akcije u Širokom,Uzarićima i ostalim selima u Širokom i da ne traži nadoknadu krvi za širokobriježane ,jer je zadnja akcija u Širokom bila 23.7.2018. godine i bez te akcije,u ovoj godini je prikupljeno u Širokom 850 doza krvi.
    Velika većina zdravih ljudi da krv i kad se traži nadoknada nema tko dati jer su akcije redovne a dozvolite da bolesnikova rodbina nisu davatelji ili su bolesni.

  • A ne znam što reći..Popriločno se namečili na Široki..a kad treba operacija nekoga opet ko da niko nije dao krv godinama.Pa nedavno je bilo na Kočerinu,Širokom,Uzarićima..Mostarci to podoje a krv ni za brata rođenog daju teško.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.