Uz pomoć ovih trikova produžite vijek trajanja svojoj perilici za rublje

Život bez šperilice rublja sada je teško i zamisliti. Postavlja se pitanje koje zanima sve – kako produžiti vijek perilici i postoji li način?

Ovo u mnogočemu ovisi od kvalitete samog uređaja, ali postoje još neki trikovi koje će spriječiti kvarove, piše Mondro.rs.

Prva je redovito čišćenje.

Bubanj perilice najbolje ćete očistiti alkoholnim octom. Ubacite četiri žličice ove tekućine u pregradu i “zavrtite” jedan ciklus. Ako vam se čini da se nakon završenog ciklusa ocat nije isprao, ponovite još jednom.

Guma na vratima često se istroši prije vremena i popuca. Osim toga, na njoj se često stvaraju naslage kamenca, nečistoće i gljivica. Izvadite gumu, pa je umočite u mješavinu octa i vode i ostavite da tako odstoji pola sata.

Jednom mjesečno perite i pregrade za deterdžent za rublje i omekšivač. Potopite ga u mješavinu octa i vode na pola sata, pa dobro isperite.

Da biste produžili rok trajanja perilici, ne pretjerujte s količinom deterdženta.

Uvijek je pametnije staviti manje nego više deterdženta. Osim što će višak ostati na odjeći i može izazvati alergije, tijekom vremena na bubnju i cijevi za vodu može se stvoriti sloj koji izaziva oštećenja.

Još jedna greška koju većina domaćica čini je da nakon vađenja opranog rublja iz bubnja, odmah zatvori vrata. Na ovaj način vlaga ostaje unutra, zbog čega se stvaraju plijesan i gljivice. Po završetku ciklusa, ostavite vrata otvorena najmanje pola sata, kako bi se bubanj osušio.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.