Uz ovih osam savjeta lakše ćete preboljeti prekid veze

Nakon bolnog prekida, teško je i pomisliti da ćete pronaći novog partnera, a prekid često zna poljuljati i naše zamisli o budućnosti.

Kada smo predani u vezi, imamo određena očekivanja jedni od drugih. U planu je zajednički život ili putovanje, ali kada veza iznenada završi, sve obveze i obećanja su narušena. Naša budućnost odjednom postaje neizvjesna. Prisiljeni smo se odreći nečega u što smo nekada tako snažno vjerovali.

No, prekid veze nije kraj života i bez obzira tko je inicirao prekid, znači da nešto nije funkcioniralo. Ako neprestano razmišljamo “što ako”, nećemo nikad krenuti naprijed, zapet ćemo u prošlosti i propustiti ono što nas čeka u budućnosti.

Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da se pokrenete nakon teškog prekida.

1. Prihvatite da je kraj veze

Prestanite se preispitivati nakon prekida. Čak i ako vi niste okončali vezu, nemojte razbijati glavu s pitanjima poput što ste krivo napravili. Veze završavaju iz pravih razloga. Možda netko od vas nije bio sretan ili nije dobio što želio. Pomirite se s tim da je kraj kako bi mogli krenuti naprijed.

2. Dajte si vremena da malo po malo prebolite prekid

Više niste u vezi, ali ne morate to odmah preboljeti. Ako se previše forsirate da prebolite bivšeg partnera, možete nanijeti više štete nego koristi. Za sve treba vremena da zacijeli pa tako i za vezu.

3. Umjesto da ste bijesni, budite zahvalni

Bez obzira na to što se dogodilo pa je vaša veza završila, nemojte biti kivni i zamjerati drugoj strani. Svi griješe, a ako su emocije jake, netko može biti povrijeđen. Nemojte mrziti bivšeg partnera i okolo pričati da je loša osoba. Riješite se negativnih emocija i budite zahvalni na lekcijama koje ste naučili iz tog odnosa.

4. Shvatite kakva osoba želite biti

Ponekad ljudi izgube sebe u vezi, pa osoba postane “mi” umjesto “ja”. Prekid veze znači da opet imate vremena za sebe. Razmazite se, provedite sat vremena u pjenušavoj kupki, gledajte maraton svoje omiljene TV emisije, kuhajte omiljeni obrok koji je vaš bivši mrzio. Ovo je savršeno vrijeme da analizirate tko ste bili prije, tko ste bili s bivšim i tko želite biti u budućnosti.

5. Pronađite podršku i više se zabavljajte s prijateljima

Baš kao što u vezi gubite kontakt sa sobom, lako je izgubiti kontakt s prijateljima. Biti dio para znači da provodite puno vremena jedni s drugima, a možda ćete stoga provoditi manje vremena s prijateljima. Biti samac znači da možete kvalitetno provesti vrijeme s prijateljima. Ne trošite to vrijeme na priče o prekidu, bivšem nego se zabavljajte s društvom.

6. Posvetite se svojim hobijima i strastima

Budući da ste toliko vremena provodili s bivšim, moguće je da ste zapustili svoje hobije. Umjesto čitanja omiljene knjige, mazili ste se s partnerom. Iskoristite ovo vrijeme da ponovno otkrijete svoje hobije.

7. Vježbajte kako biste oslobodili um od negativnosti

Ništa poput vježbanja ne može osloboditi um problema i briga. Idite na trčanje nakon što se vratite s posla, učlanite se u teretanu. Ne samo da ćete tijelo dovesti u formu nego možda upoznate i neku novu osobu, piše Lifehack.

8. Prepoznajte vlastitu vrijednost: uvijek ste nevjerojatni i zaslužujete pravu ljubav

Ovo je najvažniji savjet od svih. Svi imaju priče o propalim vezama i svi pređu preko toga. Sjetite se samo da ste nevjerojatna, zanimljiva osoba. Jedna veza možda nije uspjela, ali postoji puno drugih osoba koje jedva čekaju da vas upoznaju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.