Stari narod Asteka avokado je nazivao “stablom testisa” radi njegovog sastava koji pomaže u povećanju libida kod muškaraca i žena. U njemu se nalazi visoka razina nezasićenih masti koje pomažu srcu i krvnim žilama. S obzirom na to da je ponekad problem kod potencije loša cirkulacija, avokado zasigurno može pomoći u tom problemu.

6. Bademi i ostali orašasti plodovi

U bademima se nalaze zdrave masti koje pomažu mozgu, cirkulaciji i za proizvodnju testosterona. Ujedno se smatra da miris badema pomaže kod žena jer pobuđuje seksualno uzbuđenje.

7. Peršin

Peršin pospješuje širenje krvnih žila kod muškog spola. Preporučujmo da se jedna kašika peršinovog sjemena prelije čašom kipuće vode, te popiti 3 čaše tijekom poslijepodneva i večeri.

8. Crno vino

Crno vino u umjerenim količinama opušta tijelo, no treba pripaziti, jer vas u većim mjerama može uspavati. Kronično ispijanje alkoholnih pića nakon nekog vremena može narušiti erekciju i ejakulaciju.

9. Jaja

Cink, koji je jako važan za potenciju nalazi se u žumanjcima jaja uz folnu kiselinu te vitamine B skupine. Jaja su odličan prirodni afrodizijak jer također sadrže važne faktore za oslobađanje histamina koji je važan za seksualnu želju, potenciju i doživljavanje orgazma. Jedna od esencijalnih aminokiselina koje se nalaze u jajima je norepinefrin koji djeluje na seksualno ponašanje.

10. Citrusi

Sva hrana bogata antioksidansima dobar je prirodni afrodizijak pa tu spadaju i sve vrste citrusa. Osim toga oni sadrže vitamin C i folnu kiselinu koja je jako bitna za reproduktivno zdravlje.

(www.jabuka.tv)