Uz ove savjete pravilno uklonite trajni lak s noktiju

Veliki broj dama ne zna skinuti trajni lak kod kuće, stoga je objašnjen postupak uklanjanja trajnog laka.

Ako je trajni lak pravilno nanesen, trebao bi na vašim noktima trajati oko dva tjedna bez guljenja i pucanja na vrhovima. Kada primijetite izrast kod korijena nokta, teško je odoljeti i ne dirati izrast, piše Journal.

Jednom kada odlučite da je vrijeme za skidanje laka, nikad ga nemojte guliti s nokta jer na taj način skidate i sloj prirodnog nokta.

Prilikom uklanjanja trajnog laka koristimo: Turpiju, Metalni potiskivač kožice ili drvce za kožicu, Odstranjivač laka sa što većim postotkom acetona u njemu ili 100% aceton, Aluminijsku foliju, Vatu, Polirni blok, Ulje za njegu kožice, Kremu za ruke

Postupak:

  1. Turpijom skratite nokte na željenu duljinu i oblikujte ih. Neki trajni lakovi imaju izrazito čvrst sjaj pa je potrebno zarašpati sjaj kako bi olakšali acetonu da prodrije u dubinu laka skroz do baze.
  2. Natopite komadić vate u odstranjivač laka s acetonom, stavite na nokat i zamotajte svaki prst u foliju.
  3. Kada ste umotali sve prste folijom, pričekajte oko 15 minuta. Sada skinite foliju s noktiju, jednu po jednu.
  4. Trajni lak bi se trebao namreškati i odignuti s ploče nokta. Ukoliko je par mrvica ostalo na noktu nježno ih uklonite potiskivačem ili drvenim štapićem.
  5. Ako trajni lak ne možete lako ukloniti, stavite ponovno vatu s odstranjivačem na nokat i pričekajte još par minuta.
  6. Trajni lak nikada ne uklanjamo grubo ili na silu.

Kada ste uklonili sve komade trajnog laka, polirnim blokom ispolirajte nokte do sjaja, uklonite prašinu vodom i sapunom, a zatim nanesite ulje za njegu kožice i hidratizirajte ruke kremom.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.