Uvodi se zračna linija Mostar-Istanbul

Generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Ayse Selcan Sanli jučer je posjetila Međunarodnu zračnu luku Mostar gdje je razgovarala sa šefom tehničke službe mostarskog aerodroma Ibricom Berberovićem. Posjet je upriličen zbog pregovora o povezivanju Hercegovine s Republikom Turskom, pri čemu su izražene potrebe za suvremenijim i boljim prometnim komunikacijama između Mostara i Turske.

Konstruktivan razgovor

Ibrica Berberović šef tehničke službe mostarskog aerodroma istaknuo je kako je s Turskom konzulicom upriličio konstruktivan razgovor gdje je glavna tema bila uspostavljanje zračne linije između Mostara i Turske.
“Pokušat ćemo nastaviti priču oko dolaska Turkish Airlinesa na aerodrom Mostar i da uspostavimo redovnu liniju Mostar- Istanbul. Uz koordinaciju Generalnog konzulata Republike Turske u Mostaru dogovoren je još jedan sastanak s predstavnicima kompanije Turkish Airlines”, kazao je Berberović. On ističe da će se nastojati dogovoriti da u zimskom razdoblju upravo Mostar bude alternativa sarajevskom aerodromu, a da od ljetne sezone krene redovna linija Mostar – Istanbul.

Uspostava linije

Ayse Selcan Sanli, generlna konzulica Republike Turske u Mostaru vjeruje da nema nikakvih  prepreka da se suradnja između Mostara i Turske realizira.
“Ovaj aerodrom zaista ima mogućnosti i kapacitet da primi Turkish Airlines. Prema tome nema prepreka da se suradnja ostvari i da se konačno zračnim linijama povežu Mostar i Istanbul. Mostarski aerodrom, Turkish Airlines i Generalni konzulat Republike Turske u Mostaru žele raditi na tome”, istaknula je Selcan Sanli. Mostar, prema njenim riječima, ima velike potencijale za razvoj turizma i zbog velike povezanosti BiH s Republikom Turskom vjeruje da će suradnja Turkish Airlinesa i Zračne luke Mostar biti uspješna.
“Iz Republike Turske godišnje dva do tri milijuna građana dođe posjetiti BiH, što potvrđuje da Turci zaista vole ovo područje. Pored toga i sve više ljudi iz BiH posjećuje Tursku , što govori samo za sebe o potrebi poboljšanja prometne komunikacije među ovim zemljama. Vjerujem da ćemo na zadovoljstvo svih putnika uspostaviti ovu liniju”, kazala je Selcan Sanli.

(Dnevni list)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.