Uvodi se izravan let iz BiH za SAD

Američki zračni prijevoznik Eastern Airlines pokrenut će krajem svibnja jedan tjedni let između Chicaga i Sarajeva, čime će se uvesti prvi izravni letovi iz glavnog grada Bosne i Hercegovine i SAD-a.

Planiran je let svakog petka iz Chicaga s arodroma O’Hare, počevši od 28. svibnja do 3. rujna, dok će povratak biti nedjeljom. Linija je zamišljena kao sezonska, prenosi Klix.ba.

Cijena karte u jednom smjeru iznosi 898 dolara, povratna od 1.826 dolara.

Svi letovovi bit će avionom Boeing 767-200ER koji može smjestiti 238 putnika, od kojih je osamnaest u premium klasi, a preostalih 220 u ekonomskoj, piše specijalizirani portal ExYu Aviation.

Karte za letove već su puštene u prodaju putem web stranice ove aviokompanije, a Chicago je i ranije bio druga najprometnija ruta iz Sarajeva prema Sjedinjenim Državama nakon New Yorka.

Državljani Bosne i Hercegovine smiju ući u Sjedinjene Države s vrijedećom vizom i negativnim testom na koronavirus, dok američki državljani također mogu ući u Bosnu i Hercegovinu s negativnim PCR testom.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Nema logike cijena…ali ajde neka samo direktno povezani… U regiji je jedino Beograd direktno povezan sa New York i karta je jeftinija

  • Mutni poslovi, EasterAirlines ima samo 14 aviona u floti i leti na 17 lokacija i jedino Sarajevo u EU.
    Lete inace na slijedecim lokacijama:
    Bolivija, Gvatemala, Mexico, BeloHorizonte, Ekvador, Paragvaj i NewYork, Chicago i Miami
    Ja se odmah prisjeti MiamiVice serije 😉 uz ove cijene 1.900$ economy jedino ako ide “extra prtljaga”

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.