Utakmicom Francuska – Rumunjska večeras počinje Euro 2016

Na pariškom stadionu Stade de France u petak navečer će utakmicom Francuska – Rumunjska, s početkom u 21.00 sat, biti otvoreno Europsko nogometno prvenstvo na kojem će prvi put u povijesti sudjelovati 24 reprezentacije.

Pored Pariza utakmice EP-a igrat će se u Lensu, Lilleu, Lyonu, Marseilleu, Bordeauxu, Nici, St. Etienneu i Toulouseu.

Na kladionicama u favorite se ubrajaju domaćin Francuska, svjetski prvak Njemačka, branitelj naslova Španjolska, te Belgija, Engleska i Italija.

U skupini A će uz Francusku i Rumunjsku još igrati Albanija i Švicarska, u skupini B su Engleska, Rusija, Wales i Slovačka, u skupini C Njemačka, Ukrajina, Poljska i Sjeverna Irska, u skupini D Španjolska, Češka, Turska i Hrvatska, u skupini E Belgija, Italija, Irska i Švedska, te u skupini F Portugal, Island, Austrija i Mađarska, javlja Fena.

Europska nogometna federacija će momčadima na EP-u ukupno podijeliti oko 301 milijun eura, što je 105 milijuna više nego na zadnjem EP-u, koje su organizirali Poljska i Ukrajina.

Po osam milijunaa eura dobile su sve reprezentacije za plasman na prvenstvo. Svaki osvojeni bod u natjecanju po skupinama će vrijediti 500.000 eura, pobjeda milijun, za plasman u osminu finala momčadi će dobiti po 1,5 milijuna, u četvrtfinale 2,5 milijuna, u polufinale četiri milijuna eura, za nastup u finalu pet milijuna, a osvajanje titule UEFA će pobjedniku platiti s dodatnih osam milijuna eura, javlja Fena.

Pobjednička reprezentacija ovogodišnjeg europskog prvenstva mogla bi ukupno osvojiti oko 27 milijuna eura.

Na EP-u će se igrati 51 utakmica, za koje su organizatori rasprodali praktično svih 2,5 milijuna ulaznica, uključujući i finale, koje će se igrati 10. srpnja u Parizu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.