Utakmica BiH – Izrael susret visokog rizika

Nogometna reprezentacija BiH će kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine nastaviti susretom s Izraelom 12. lipnja na Bilinom Polju u Zenici. Prema riječima generalnog tajnika Nogometnog saveza BiH Jasmina Bakovića, radi se o rezultatski važnoj utakmici koja nosi epitet utakmice visokog rizika.

Baković je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da su pripreme za utakmicu BiH – Izrael već u tijeku s posebnim naglaskom na sigurnost svih sudionika ovog sportskog događaja te da je NSBiH spreman za sve izazove.

“To je značajna utakmica sa natjecateljskog aspekta, ali i veoma zahtjevna sa organizacijskog i sigurnosnog aspekta. Mi smo već poduzeli odgovarajuće mjere s ciljem dobre organizacije utakmice, održali smo i nekoliko pripremnih sastanaka, a u narednim danima ćemo imati sastanke s nadležnim sigurnosnim tijelima. Također, planiramo organizirati sastanak sa vođama navijačkih skupina koji podržavaju našu reprezentaciju, kako bismo i s njima osigurali sve uvjete za sigurno odigravanje utakmice. Jako nam je bitno da na utakmici s Izraelom imamo podršku, ali i da se navijači ponašaju u duhu fair playa, da poštuju protivnika i da zajedno dođemo do pobjede. Čeka nas mnogo posla u narednim danima, ali smo svjesni i spremni da iznesemo taj teret”, izjavio je Baković.

“Ovo je utakmica visokog rizika. Na njoj će biti prisutni i predstavnici UEFA-e pored onih koji su uvijek na utakmicama kao što su suci i delegat. U Zenici će biti i glavni službenik UEFA-e za sigurnost, kojeg ova organizacija šalje kad se radi o utakmicama ovog tipa”, rekao je glavni tajnik NSBiH.

Baković je zadovoljan dosadašnjim učinkom izbornika Mehmeda Baždarevića i njegovog stručnog tima.

“Imali smo dvije utakmice, jednu smo pobijedili u kvalifikacijama, što je bitno za vraćanje samopouzdanja, a u prijateljskom susretu s Austrijom smo remizirali. Austrija je sigurno jedno od najugodnijih iznenađenja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Sa natjecateljskog aspekta možemo biti zadovoljni onim što su uradili izbornik Baždarević i njegov stručni tim. IO je mjerodavno tijelo koje je nadležno da procjenjuje i analizira učinak izbornika, međutim, smatram da možemo biti zadovoljni. Jasan je Baždarevićev odgovoran i ozbiljan pristup obavezama, kao i maksimalna posvećenost. Izbornik putuje i prati naše aktualne i potencijalne reprezentativce te pokazuje želju da ovu reprezentaciju odvede na EP, iako smo u bodovnom zaostatku”, rekao je Baković.

Istaknuo je da vjeruje u plasman ‘Zmajeva’ na EP u Francuskoj.

“Vjerujem u plasman na Euro, imamo potencijal koji nam to omogućava. Možemo nadoknaditi zaostatak u narednom razdoblju i plasirati se u Francusku”, završio je Baković.

(Klix.ba)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.