Usred noći ostavili ga na autocesti: “Zaboravio me bus u Austriji, a onda su mi rekli da sam ja kriv”

U gluho doba noći ostavio me autobus na autocesti u Austriji, požalio se čitatelj 24sata.hr iz Osijeka, koji je nedavno putovao prema Münchenu.

Stali smo na benzinskoj i iz autobusa nas je izašlo dvadesetak. Krenuo sam na WC, a u prolazu sam vidio ljude iz busa na blagajni benzinske. Kad sam se vratio na parkiralište, busa nije bilo. Kako je mogao krenuti bez provjere jesu li svi u busu, ogorčeno je ispričao.

Izašao je iz autobusa bez jakne vjerujući kako će se brzo vratiti.

Odmah sam nazvao FlixBusovu korisničku službu.

Rekli su da sam kriv što nisam sve obavio u pet minuta i da se sad moram sam snaći.

Predložili su da pokušam doći do prvoga grada, gdje bi me mogao pokupiti drugi njihov bus, ispričao je Osječanin.

Nakon gotovo tri sata potrage za prijevozom, primili su ga u jedan auto, no morao je platiti. –

Sreća u nesreći je bila da su išli do Münchena pa nisam morao čekati drugi bus. Stigao sam oko 9, više od tri sata kasnije nego što je bilo predviđeno. Otišao sam u centralu FlixBusa, gdje su bili vrlo neljubazni. Umjesto da su se barem ispričali, optužili su me da sam ja kriv, ogorčen je zaboravljeni putnik.

Vozač je ubrzo saznao da je izgubio putnika.

Moju prtljagu nije odmah ostavio u Münchenu. Budući da živim Nürnbergu, koji je još 170 kilometara dalje, morao sam se vratiti po torbu i ponovno platiti nekome da me doveze.

Vozač je rekao da imam sreće što mi je vratio torbu.

No ostao sam bez jakne i kape, koje sam platio oko 150 eura. Dvaput sam plaćao i prijevoz pa me “bijeg” autobusa stajao 500 eura, dodao je.

Na odmorištima je uvijek gužva u zahodima, pogotovo u ženskima, gdje se ponekad čeka na red i više od 15 minuta. Kako vozač onda može krenuti nakon desetak?

Autobus je na stajalištu bio 13 minuta, a odgovornost putnika je da se vrati na vrijeme. Za nestalu prtljagu treba popuniti obrazac na našoj internetskoj stranici, a vozač je u najboljoj namjeri želio ubrzati proces i putniku dostaviti prtljagu. Putnik se može obratiti korisničkoj službi i na [email protected] Žao nam je neugodnosti koje je doživio, odgovorili su iz FlixBusa.

Iz Ministarstva prometa kažu kako prijevoznik odgovara za sigurnost putnika i vozači moraju paziti jesu li svi na broju.

Kupljena karta je ugovor koji prijevoznik mora ispoštovati. Poželjno je i da putnik vodi računa o vremenu, jer prijevoznik ima obvezu i prema ostalim putnicima, rekli su iz ministarstva.

Putnik se može u roku od tri mjeseca žaliti prijevozniku, koji mu mora odgovoriti u roku od mjesec dana. Nakon toga se putnik može žaliti i ministarstvu, a ako još nije zadovoljan, može pokrenuti upravni spor.

(www.jabuka.tv)

25 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.