Uspostavljena suradnja između Filozofskog fakulteta SUM-a i Hrvatskog instituta za povijest

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Dražen Barbarić i ravnatelj Hrvatskog instituta za povijest iz Zagreba Miroslav Akmadža potpisali su sporazum o znanstvenoistraživačkoj suradnji.

Hrvatski institut za povijest iz Zagreba i Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru iskazuju namjeru i želju provoditi i poticati zajednička znanstvena istraživanja i druge suradničke aktivnosti.

Suradnja će se ostvarivati kroz provedbu zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata, razmjenu istraživačkoga i stručnog osoblja, zajednički ustroj i izvedbu diplomskih i poslijediplomskih sveučilišnih studija povijesti, organiziranje stručnih i znanstvenih skupova kao i sudjelovanje na njima, zajedničko izdavanje i predstavljanje znanstvenih i stručnih publikacija, posebice u izdavanju časopisa Hercegovina te kroz suradnju s institucijama u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i inozemstvu u području znanosti.

Strategija Sveučilišta u Mostaru za razdoblje 2023. – 2028. ima za cilj očuvanje i promociju vrijednosti Domovinskoga rata i branitelja, a ovaj sporazum je jedan od akcijskih planova za provođenje tih ciljeva.

Filozofski fakultet kroz studij Povijesti kojega izvodi pruža studentima stjecanje znanja o najvažnijim povijesnim procesima i događajima iz svjetske, hrvatske i bosanskohercegovačke povijesti iz svih povijesnih razdoblja te tako i iz Domovinskog rata.

(www.jabuka.tv | Foto: Filozofski fakultet SUM)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.