Uspješan nastup Srednje strukovne škole Posušje na natjecanju solarnih automobila u Sisku – Jabuka.tv

Uspješan nastup Srednje strukovne škole Posušje na natjecanju solarnih automobila u Sisku

Kad mladi ljudi imaju volju i žele učiti, društvo im to mora omogućiti. Srednja strukovna škola Posušje dala je najboljim đacima priliku da se dokažu, a oni su to objeručke prihvatili.

Učenici ove škole danas su u Sisku uspješno testirali svoj solarni bolid i tako na najljepši način poslali poruku javnosti da obrazovanje u Bosni i Hercegovini ipak nije tako crno kao što ga neki žele predstaviti.

Ako učenici uspiju sami napraviti automobil kojeg pokreće solarna energija onda oni sigurno znaju kako taj automobil radi, znaju i ulogu pojedinih dijelova, a što je najvažnije to im znanje ostaje trajno, za cijeli život. To je zapravo najviša razina znanja – primjena teorije na praktičnom primjeru. Primjeru koji je budućnost, koji je ekološki prihvatljiv i za kojeg su potrebna moderna znastvena dostignuća, piše Posuski.info.

Bilo je tu i automobila koji su izlijetali s ceste, automobila koji su zastajali na pola puta, a bilo je i onih koji su poput našeg bez problema došli do cilja.

Ovdje svakako treba istaknuti učenike Antu Galića, Karla Budimira, Antu Šušnjara i Daria Budimira koji su svoje slobodno vrijeme koristili za stvaranje ovog iznimnog projekta.

Srednja strukovna škola Posušje još je jednom pokazala kako se predanim radom i stručnim vodstvom može osvjetliti tmurna zbilja Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.