USKOK: Optužena skupina koja je iz BiH u Hrvatsku prebacila 469 osoba

Uskok je podignuo optužnicu protiv petočlane skupine tereteći ih da su lani od lipnja do kolovoza prebacili iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u Sloveniju 469 stranaca, za što su primili oko 72.000 eura i 6400 kuna.

Pripadnike skupine Uskok sumnjiči zbog zločinačkog udruženja i protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj članici EU-a ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prvookrivljeni 31-godišnji M. B. je prema sumnjama Uskoka od 5. lipnja do 10. kolovoza 2017. u Karlovcu, sukladno prethodnom planu i dogovoru, u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana.

Okrivljenici su u tom razdoblju u 54 navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebacili 469 stranih državljana, za što su primili ukupno 71,950 eura i 6400 kuna koje su međusobno podijelili.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika.

(Hina)

1 komentar

  • Jeste brate naporni…nedate nam krasti akumulatore,plackat narod,sadit marihuanu,svercat duhan i sad jos ne smijemo ni ilegalce prebacivati preko granice.
    Pa od cega da zivimo a da se isplati?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.