USKOK opet traži pritvor za Milana Bandića

Milan Bandić

Na stranicama Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta objavljeno je kako je podnesen novi prijedlog za naplatu jamstva i određivanja istražnog zatvora protiv okrivljenog gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.
“USKOK je, postupajući sukladno Odluci Ustavnog suda broj: U-III-1451/2015. od 9. travnja 2015., Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenog gradonačelnika Grada Zagreba i naplatu jamstva u iznosu od 15 milijuna kuna u korist državnog proračuna Republike Hrvatske. (10. 4. 2015.) Prijedlog je podnijet imajući u vidu da je okrivljeni postupio protivno uvjetima rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.”
Bandić je sinoć u 19 sati napustio Remetinec i skoro bez riječi ušao u vozilo, kojim je napustio zatvor bez davanja dužih komentara novinarima.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda 18. ožujka donijelo je pravomoćnu odluku o pritvoru Milana Bandića i o uplati 15 milijuna kuna jamstva u proračun zbog ometanja kaznenog postupka i utjecaja na svjedoke, odnosno kršenja uvjeta jamstva, a s obzirom na to da je ova odluka poništena, Bandiću će uplaćeno jamstvo biti vraćeno.
Bandić je već jutros nastavio sa svojim ritualima pa su ga tako novinari mogli uloviti na trčanju, a sinoć je s prijateljima i odvjetnicima proslavio izlazak iz zatvora.Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.