USAID: Livno je izvrstan primjer proaktivne prakse

Sastanak gradonačelnika Darka Čondrića i predstavnika Gradske uprave s predstavnicima livanjske dijaspore održan je u petak u Velikoj vijećnici Grada Livna sa zaključkom kako su poslovne i kulturne veze, kao i dobra integriranost koju naša dijaspora ima u stranim zemljama kvalitetna osnova za poboljšanje imidža Livna u svijetu.

Razgovaralo se i kako dijaspora može biti ključan pokretač razvoja, ali da je posebno važno raditi na umrežavanju, kreiranju jakih i održivih livanjskih zajednica i organizacija u inozemstvu, kao i poticati i promovirati inicijative koje daju doprinos razvoju socijalnih, ekonomskih i kulturnih procesa u Livnu.

Predstavljen je i USAID projekt ‘Diaspora Invest’  jer je Grad Livno jedna od 24 jedinice lokalne samouprave širom Bosne i Hercegovine koja sudjeluje u projektu.

Nedim Jahić, predstavnik navedenoga projekta, govorio je o zajedničkim mehanizmima i primjerima dobre prakse, kao i tome kako je Livno jedan od izvrsnih primjera proaktivne prakse i spremnosti lokalnih vlasti na angažmanu mapiranja dijaspore i mobilizaciji njenog potencijala za dobrobit zajednice.

Također su prikazani primjeri uspješnih stranih investicija i inicijativa dijaspore u Livnu.

Zaključeno je da je potrebno stvoriti nove poslovne kontakte koji mogu rezultirati uspješnim partnerstvima jer, kako je rečeno, zajedno možemo stvoriti uvjete u kojima će se otvarati nova radna mjesta i graditi budućnost za Livno.

Razmjenom ideja, znanja i iskustava, očekuje se poticanje investicija i gospodarski rast, priopćeno je iz USAID-a.

(www.jabuka.tv | Foto:Fena)

1 komentar

  • Još jedan primjer koji pokzuje koliko je Bošnjacima bolje gdje su Hrvati većina nego Hrvatima u Bošljačkoj većini.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.