Uručena nova 22 automobila stopostotnim ratnim vojnim invalidima u FBiH – Jabuka.tv

Uručena nova 22 automobila stopostotnim ratnim vojnim invalidima u FBiH

Današnjim uručenjem ključeva za 22 nova automobila prilagođena potrebama ratnih vojnih invalida 100 posto prve grupe, okončan je ovogodišnji program podrške pripadnicima ove kategorije.

Projekat je podrazumijevao nabavu i dodjelu ukupno 50 automobila u 2020. godini za šta je Vlada Federacije BiH Proračunom osigurala 1,5 milijuna KM.

Ključeve automobila korisnicima su uručili pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca/branitelja i invalida Domovinskog rata Mirza Terzo i predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH Mujo Aganović.

Nadam se da će vas ovi automobili dobro služiti, te kao ortopedska pomagala što i je svrha ovog programa, biti od pomoći vašim svakodnevnim aktivnostima. Federalno ministarstvo za pitanja boraca/branitelja i invalida Domovinskog rata će i ubuduće činiti sve kako bi pomoglo svima vama koji ste u najtežim trenucima za našu domovinu dali nesebičan doprinos i žrtvovali svoje zdravlje, kazao je Terzo.

U prvoj fazi dodjele, krajem studneoga ove godine, ključeve automobila je dobilo 28 ratnih vojnih invalida 100 posto prve kategorije. Riječ je o automobilima marke Škoda Octavia karavan ambition automatik, a vrijednost jednog vozila je 29.950 KM. 

Od 2015. godine Vlada Federacije BiH je, putem resornog ministarstva, osigurala nabavu 330 automobila za RVI 100 posto prve grupe.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.