Uručena nagrada ”Gordana Jelić” prošlogodišnjem najboljem volonteru u BiH

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać u petak je u prostorijama Predstavništva u Širokom Brijegu uručila nagradu ”Gordana Jelić” najboljem volonteru u BiH za prošlu, 2020., godinu.

Nagradu je prošlogodišnjem dobitniku ovog vrijednog volonterskog priznanja Franji Ostojiću iz Čitluka uručio predsjednik Udruge Ivan Soldo.

U trenutku kad su mi javili da sam volonter godine, uopće nisam ni znao da su me nominirali, tako da možete samo zamisliti koliko me ta vijest iznenadila. Ono što vam moram iskreno priznati da mi je ta nagrada došla baš u jednom izazovnom pa čak i teškom razdoblju života. U trenucima kad sam se već bio malo umorio od svih aktivnosti i rada u našoj udruzi, ali i drugih napora i aktivnosti vezanima za poboljšanje kvalitete života osobe s invaliditetom u našoj općini Čitluk. Pitao se kako dalje i imam li snage za daljnje borbe.

Ponukan osobnom situacijom, potrebama svog djeteta, krenuo sam u to s ciljem da se njoj neke stvari poprave kad je u pitanju kvaliteta života. Vođen tom željom, uspjeli smo napraviti neke značajne pomake i velike iskorake kad su u pitanju osobe s invaliditetom kako bi se njoj i svima drugima omogućili bolja kvaliteta života i jednake mogućnosti u društvu.

Tako da moram reći da mi je nagrada došla u najboljem mogućem trenutku. Kao neki znak da moram nastaviti dalje, izjavio je za portal Jabuka.tv osnivač i pokretač Udruge roditelja i prijatelje djece s posebnim potrebama ”Susret” Franjo Ostojić.

Predsjednik Udruge Ivan Soldo je istaknuo da je dodjela nagrade prolongirana zbog nepovoljnih epidemioloških uvjeta zbog čega je i koncept dodjele nagrade maksimalno pojednostavljen.

Ovom prilikom je podsjetio na ovogodišnji Javni poziv za nominacije kandidata za najbolje volontere u Bosni i Hercegovini te Republici Hrvatskoj.

Vjerujem da svatko oko sebe ima nekoga za koga smatra da zaslužuje javno priznanje za svoj dobrovoljni i nesebični trud. Netko tko odvaja svoje vrijeme kako bi pomogao osobi u potrebi to zasigurno ne radi kako bi dobio neko priznanje, u to nema sumnje.

No, takve pozitivne priče i iskustva treba dijeliti kako bi se podigla svijest o tome koliki utjecaj svatko od nas kao pojedinac može imati na živote drugih. Odvojite malo svog vremena i prijavite osobe koje ne stoje sa strane kao pasivni promatrači, već svaki dan vide kao novu priliku za iskazivanje dobrote i ljubavi, rekao je Soldo.

Nagradu Udruga dodjeljuje istaknutim pojedincima iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti čime se značajno doprinijelo poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice s ciljem podizanja opće razine svijesti o utjecaju i važnosti volontiranja.

Detaljnije informacije o proceduri prijave kandidata za najbolje volontere u 2021. godini, kao i obrazac za nominacije, pronađite na službenoj stranici Udruge te stranici Lokalnog volonterskog centra Udruge ”Pomozimo zajedno”.

Imena najboljih volontera u 2021. godini bit će objavljena 5. prosinca na Međunarodni dan volontera.

Humanitarna udruga ”fra Mladen Hrkać” osnivač je Lokalnog volonterskog centra ”Pomozimo zajedno”, a aktivnost izrade i dodjele nagrade provodi se u sklopu istoimenog projekta kojeg sufinancira Ministarstvo rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Javni poziv za nominaciju za volontersku nagradu “Gordana Jelić”

(www.jabuka.tv)