Uređuje se i asfaltira put Bile – Grabova Draga – Dobrič

Od sredine kolovoza ove godine, traje značajan infrastrukturni projekt – asfaltiranje trase puta koji povezuje naselja Bile (Misište), Grabova Draga i Dobrič.

Ovaj projekt je dio šireg plana razvoja projekta Međunarodnog groblja mira na Bilima, a asfaltiranje ovog puta ima veliki potencijal za poboljšanje prometne povezanosti i ekonomske situacije u regiji, piše Goranci online.

Do nedavno je ovaj put bio uski i nepregledni, često nedovoljno prohodan, što je predstavljalo izazov za lokalno stanovništvo i gospodarstvo. No, prije godinu i pol, započela su značajna ulaganja u proširenje i modernizaciju puta. Sada se, s obzirom na trenutni napredak, radi na asfaltiranju cijele trase puta, koja će u konačnici imati dvije trake.

Ova prometnica nije samo važna za lokalno stanovništvo, već će imati i regionalni značaj. Ona će omogućiti bolju povezanost Goranaca, Bili, Bogodola, Raške Gore, Vrdi i drugih naselja s Širokim Brijegom, Pologom i okolnim mjestima. Ovaj projekt će znatno olakšati putovanje i promet tereta između ovih mjesta, potičući ekonomski rast i razvoj.

Nadalje, asfaltiranje ove trase puta otvara mogućnost daljnjeg razvoja infrastrukture u zapadnoj Hercegovini. Nadamo se da će nakon završetka ovog projekta, biti provedeni i drugi infrastrukturni radovi, uključujući sanaciju i asfaltiranje puta Bogdol – Blidinje. To bi dodatno poboljšalo povezanost ovog dijela Hercegovine s ostatkom regije te potaknulo turizam, gospodarstvo i općenito kvalitetu života lokalnog stanovništva.

Ovaj projekt nije samo ulaganje u infrastrukturu, već i u budućnost regije. Povećana povezanost i bolja prometna infrastruktura pridonijet će ekonomskom razvoju. Također, olakšat će pristup turističkim destinacijama, što će potaknuti turizam i prometovanje turista kroz ovaj slikoviti hercegovački kraj.

(www.jabuka.tv)

30 komentara

 • Najbolje da srusimo Cvrsnicu i Velez,sameljemo kamen i cilu Hercegovinu zabetoniramo. Dojadilo vise gledat ovo zelenilo i dracu. Cim prodje ovaj asfalt eto tk vikendica i problema. Unistit ce se Bile kao sto i Blidinje 🙁

 • Super.Treba povezat Ramu sa Hercegovinom preko Vrana i Uskoplje sa srednjom Bosnom.To je nacionalni projekt i neko misli o njemu.

 • Virtualno groblje Bile
  Kako žive Obitelji u čiju spomen se održavaju (umjesto molitve ) političke tribine.
  Jesuli u ravni sela koje imaju vodu puteve zaposlenost u rukovodećim poslivima ,seocku rasvjetu ,????

 • Selo će umrijeti bez
  Puta
  Vode
  Struje
  Interneta
  Samo asfaltirajte
  Nemojte razmišljati kao turci
  Kad bi čekali njih iz sarajeva
  1983 je asfaltiran put Posusje-Tomislavgrad, samo zato jer je 1984 bila zimska olimpijada, inače bi i dan danas imali macadam

  • To mrsko Sarajevo ti je npr. pripremilo i trasu Kocerin Siroki Brijeg da se uredi i prosiri s trecom trakom i osiguralo sredstva, ali gle soka, nas covik rvat katolik nije na vrijeme uradio eksproprijaciju zemljista kao sto je trebalo, sok i nevjerica.

 • Asfaltira se put tamo gdje nitko ne živi a ceste u našem gradu izgledaju kao u Bejrutu. Mislim da bi bilo bolje da se to uložilo u sanaciju i izradnju glavnih prometnica u gradu

 • Kome asvaltirate spasa ti?! Jos Brina radi “izdrzat ce” dugo. Asvaltirajte di je potrebnije. Inace dzaba ,ode u vitar sve. Sad radite kad ih je pola otislo trbuhom za kruhom.

 • Dobar dan svima.
  Zar nije asfalt potreban svakom a ne samo vama u takozvanim “GRAĐANIMA”, a većina nema ni građevinske ni lokacijske dozvole.

  Zato SJEDI I ŠUTI.

 • Ni u selu Rasnu nije ništa bolje neke čudne glave hoće proširivati put kroz šumu i uzbrdice kojima se jedva vozi kad kap kiše padne a ne centimetar snijeg a kroz selo toliko loš put da mrtvi ožive do mrtvare katastrofa.

 • Debilizam, idem na bile dosta cesto i do misista sretnem jedno ili nijedno auto, mozda vikendom koje vise, ali radnim danom nema nikoga. Kome vi ovo pravite?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.