Ured predsjednice RH ispričao se Mesiću, Sanaderu i Bebiću

Iz Ureda predsjednice Republike u ponedjeljak su odgovorili Stjepanu Mesiću, Luki Bebiću i Ivi Sanaderu koji su prije nekoliko dana uputili otvoreno pismo uvrijeđeni što nisu pozvani na svečanost u povodu 10. godišnjice članstva Hrvatske u NATO savezu.

Ured predsjednice Republike nije bio neposredni organizator svečanosti, niti je slao pozivnice, međutim prihvaća prigovor. Kao važni dionici procesa pristupanja Hrvatske NATO savezu potpisnici pisma trebali su biti pozvani na spomenutu svečanost.

Učinjen je propust, zbog čega Ured predsjednice Republike Hrvatske, kao dionik obilježavanja spomenute obljetnice, upućuje iskrenu ispriku.

Bivši predsjednici Republike, Sabora, odnosno Vlade uvrijedili su se jer nisu bili pozvani na svečanost u povodu 10. godišnjice članstva Hrvatske u NATO savezu. Stoga su uputili pismo dužnosnicima koji danas obnašaju te funkcije: Kolindi Grabar-Kitarović, Gordanu Jandrokoviću i Andreju Plenkoviću, prenosi Vecernji.hr.

Nadamo se da ni vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika, poručili su u pismu bivši predsjednici Republike, Sabora i Vlade Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.