Uprava i Nadzorni odbor Aluminija uputili pismo Draganu Čoviću

Uprava i Nadzorni odbor Aluminija d. d. Mostar u otvorenom pismu upućenom predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice BiH Draganu Čoviću naveli su kako se nakon poduzetih aktivnosti svih zainteresiranih strana “naziru obrisi jednog novog Aluminija na novim, ekonomski održivim osnovama”.

U pismu su Uprava i Nadzorni odbor zahvalili Čoviću što je konkretno i nedvosmisleno stao iza svih zaposlenika Aluminija s vrlo jasnim stavom, prvo zaštititi prava zaposlenika, dati punu potporu mjerodavnim institucijama u cilju utvrđivanja odgovornosti za utvrđene nezakonitosti bez obzira na počinitelje i pronaći investitore za novi početak proizvodnje.

Nadamo se da i Sindikat zaposlenika Aluminija dijeli naše mišljenje i da ćemo svi zajedno, kao aktivni sudionici ovog procesa oživljavanja poslovnih procesa Aluminija, doći do zacrtanog cilja, a to je pravna zaštita i zbrinjavanje svih zaposlenika te pronalazak strateškog partnera za daljnji razvoj. Svjesni smo da odluke iz naše nadležnosti sukladno važećim propisima moramo donositi samostalno, ili one najbitnije predlagati vlasnicima, ali isto tako vjerujemo kako ćete se i ubuduće, kada god bude potrebno, spremno odazvati, da kao partner, svojim iskustvom, znanjem i političkom pozicijom pomognete Aluminiju i njegovim zaposlenicima. Uz želje da svi zajedno uspijemo u našim nakanama, primite izraze našeg poštovanja, stoji na kraju pisma Uprave i Nadzornog odbora Aluminija upućenog Draganu Čoviću.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

 • Procitao sam svakakvih bisera ali ovo je premasilo sve dosada.Nadzorni odbor i uprava koje je postavio Covic napravili toliku dubiozu da tvrtku nemoze spasiti nitko od propasti a oni zahvaljuju vodi sto im je omogucio bogacenje preko leda svih hrvata u Hercegovini.NEVJEROVATNO IMA LI ITKO NORMALAN DA POCME HAPSIT KRIMINALCE.

 • Sram vas bilo i Upravu i Nadzorni odbor,vi koji ste uništili tvornicu skupa sa dobročiniteljima i ministrima HDZ u Vladi federacije i koji ste trebali podnijeti neopozivu ostavku,stvarali bi neki novi Aluminij.Kupujete vrijeme da nebi došlo do novih prosvjeda,vi bi da oživljavate mrtvaca.Niste vi nizašto sposobni osim da uništite i sebe da namiriti,kao i one koji su vas spremili da napravite još jedan u nizu zločina prema svom narodu.

 • A možda će neko i pomisliti da ovi iz nadzornog odbora nisu članovi HdZ kao i da ih je neko drugi postavio umjesto HDZea

 • Pa je li moguce da ljudi mogu biti ljigavi i pokvareni ovoliko. Dotakli ste dno – dna stoko pokvarena. Lopovi koji su unistili gigant zahvaljuju lopovu koji ih je postavio i omogucio da to urade. Sad kao oni nesto spasavaju. Ako ima pravde i Boga robijat ce te za ovu premocnu firmu koju ste unistili a Aluminij je bio simbol rkonomske opstojnosti hrvata i hercegovine. I to ste nam unistili i sada jedni drugim klicete, zajvaljujete, ispricavate se. Neka bas je sram stoko pokvarena, podla… Veliki broj obitelji, djece je stradao i ostao bez icega zbog vad. Stici ce vas suze tih ljudi, obitelji. Vi ste sebi nakrali mozete zivjeti 10 god da nista ne radite…

 • Hvala ti Dragane, hvala ti dobrocinitelju za sve sto si uradio za svoj narod, za svoju hercegovinu. Soko, Zitopromet, Aluminij i mnoge druge firme su osjetile vasu dobrotu, vasi borbu za opstojnost hrvata na ovim prostorima. Hvala ti jos jednom i hvala ovoj upravi koja se i dalje bori za radnike… Zar postoje jos ovakve gnjide, vaske, podlaci u hrvatskom narodu. Sa njima idemo dobtotalnog nestanka i istrebljenja. Kakva je razlika izmedu ovih ljigavaca u Komsica… Stetu hrvatskom narodu rade isto , Komsic nas blati, olajava, razvlascuje a ovi nasi domoljubi nas pokradose…!

  • Nemojte spominjat Komšića on je školovan čovjek pijandura priča priče koje pojedince lože svak imalo pismen zna da od njegove tužbe za pelješki most ne bi bilo ništa ako se zna ko je dao dozvolu i ko većim djelom financira taj projekt već pazimo se unutarnjeg neprijatelja što bi rekao drug Tito niko nam sa strane ovu propast nije nanio i evo sad još treba da im kličemo

 • Ovo je drugim riječima, hvala ti Dragane na pruženoj prilici da imamo nemoguće visoka primanja, te te molimo da budući da se Aluminij neće više pokretati da nam omogućiš barem približno slična primanja u EP HZHB ili Elektroprenosu, ili HT Eronet..
  Zauvjek tvoji, Uprava i nadzorni odbor Aluminija Mostar
  U još nekoliko prilika iskoristiti ćemo svaku nam pruženu priliku da ti se zahvalimo na tvojoj brizi, tvom dobročiniteljstvu, najviše i upravo prema nama, nemoj nas zaboraviti sutra Dragane, svi smo mi svjesni tvoje velike žrtve itd..
  Ugasi ga ti Dragane

 • Sa ovim je receno sve hvalati sto si od devesto ostavio tristo ljuti sa iljadu i osamsto spustio placu na osamsto drugim rjecima hvalati sto me bijes i gonis odavde neka taku smo mi i treba nam vako neko te bije ti mu govoris hvala e pa gvala

 • Sa ovakvim članovima N.O. koji su polpismeni ili nepismeni ljudi,primitivci koji su se umislili da su neko i nešto nisi mogao ništa ni očekivat nego propast.Seljačina Planinić,seljačina Klepić,ne po porijeklu nego u pameti.

 • Gamad koja sebi traze od dobrocinitelja da ih uhljebi sada negdje drugo u javna poduzeca gdje ce oni primjeniti istu metodu pljacke i unistenja svega. Lopove u zatvor pod hitno i ovu upravu i direktore i sve predhodne gdje se stvarao vjestacki dug, pljacka, gubitak. Goniti od ovih do Lijana, Ljubica, Reufa Bajrovica do svih koji su ucestvovali u pljacki. Tu je bilo na placi na desetine stranackih, podobnih tatinih sinova i ceri, menadzera koji se nikada nisu ni pojavili u Aluminiju. Neko im je to omogucio… Ovo priopcenje uprave je dno dna i pokazatelj kako nase drustvo funkcionira… Ovo ne rade ni u Sjevernoj Koreji. Kim bi ovakve lopove streljao…

 • imosam odgovore svije vjera i nacija koisu nekad radili u alminiskom kobinatu kakoje alminij .radijo kakvesu onda bile plate svisubili zadovoijni koi kazu nikad vise onog zivota i zarade.svi zadovoijni bili.koi kazu pravilismo kuce od zarade u alminiskom dobivali stanove.koi kazu dasuto isplacivali preko plata te stanove kupovali avuta imali placeni odmor po mjesec dana islose na more.jedanmije reko odovije nekadasnjih radnika alminija dacese alminij ugasit danece vise postojat pitosamga kako.on kaze velikase pijacka.sprovodi u alminiskom tose sad sve poklapa sa ovom pricom nekadasnjih radnika.vidimo.stase desilo ostalim preduzecima u hercegovini koi vise nepostoje.sahranilaje.nas demokracija.ucrnu zemiju.od kukanja nema koristi gotovoje sad bilo i proslo ostadose.trajne uspomene na nekadasnja hercegovacka.preduzeca.kojasu hranili citavu hercegovinu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.