Uprava civilne zaštite ŽZH i Crveni križ ŽZH potpisali ugovor o međusobnim pravima i obvezama – Jabuka.tv

Uprava civilne zaštite ŽZH i Crveni križ ŽZH potpisali ugovor o međusobnim pravima i obvezama

U sjedištu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovčke u Grudama potpisan je Ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Uprave civilne zaštite ŽZH i Crvenog križa ŽZH.

Sukladno članku 15. Uredbe o organiziranju službi zaštite i spašavanja u ŽZH (“Službene novine ŽZH“, broj: 5/17 i 21/17) Ugovor su potpisali Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH i Viktor Grbavac predsjednik Crvenog križa ŽZH.

Ugovorom su utvrđena međusobna prava i obveze Uprave civilne zaštite ŽZH i Crvenog križa ŽZH i konkretni zadaci Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, koja je formirana u Crvenom križu Županije Zapadnohercegovačke, u području zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, kao i način djelovanja Službe kada ravnatelj Uprave i Županijski stožer civilne zaštite donesu odluku ili naredbu o njenom angažiranju na zadacima zaštite i spašavanja na području ŽZH.

Uistinu je ovo veliki dan za našu Upravu, ali i za našu Županiju jer smo dobili još jednu službu koja će imati veoma važnu ulogu u fazi nastanka prirodne ili druge nesreće, u fazi otklanjanja i saniranja nastalih posljedica, a zadatke u funkciji preventivne zaštite ostvaruje u okviru obavljanja svoje redovite djelatnosti. Uprava će ovisno o potrebi i mogućnostima, planirati odgovarajuća sredstva iz posebne naknade za zaštitu i spašavanje, kao i prema mogućnostima i dio sredstava iz proračuna Županije, a koja će se koristiti za nabavu opreme i tehničkih sredstava neophodnih za rad i funkcioniranje Službe, te za obuku i osposobljavanje njenih pripadnika, rekao je prigodom potpisivanja ugovora ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović.

U proteklih godinu dana imali smo dobru suradnju sa županijskom Upravom civilne zaštite i ovaj ugovor je potvrda i nastavak naše suradnje. U sklopu službe formirali smo četiri tima za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva, dva interventna tima za prvu medicinsku pomoć i tim za podršku i hitne intervencije, rekao je Viktor Grbavac predsjednik Crvenog križa ŽZH.

Za pročelnika Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć imenovan je Tomislav Miloš iz Gruda.

Potpisivanju Ugovora, osim potpisnika, nazočili su i predsjednik Skupštine Crvenog križa ŽZH Srećko Mikulić, tajnik Crvenog križa ŽZH Josip Zelenika, članovi predsjedništva Crvenog križa ŽZH Vinka Đevenica i Srećko Mikulić i pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite ŽZH Mladen Bošnjak.

Uprava civilne zaštite ŽZH do sada je potpisala Ugovore o međusobnim pravima i obvezama sa Službama za spašavanje s visina i drugih nepristupačnih mjesta s Gorskim službama spašavanja Posušje, Široki Brijeg, Grude i Ljubuški, navodi se u priopćenju nakon sastanka.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.