Upozorenje: Mostar u zadnja dva tjedna ima veću incidencu zaraženih od Hrvatske i Njemačke – Jabuka.tv

Upozorenje: Mostar u zadnja dva tjedna ima veću incidencu zaraženih od Hrvatske i Njemačke

Iz Doma zdravlja Mostar su istaknuli kako statistika neumoljivo poziva na oprez. Naime, alarmantne brojke zaraženih koronavirusom stanovnika HNŽ-a ukazuju na ozbiljan problem.

Brojke i slike govore same za sebe, a kako ističu iz mostarskog Doma zdravlja, u razdoblju od 28. rujna do 18. listopada 2020, izvršeno je 4.511 testiranja, od čega je pozitivnih testova na na SARS CoV-2 bilo 796.

Ističu kako su od tog broja čak 30%  na SARS CoV-2 pozitivna djeca školske dobi. Napominju kako je ukupna incidenca (broj novooboljelih) 710,25 na 100 000 stanovnika.

Dali su i usporedbu dvotjedne incidence na SARS Cov-2 pozitivnih PCR testova s Hrvatskom i Njemačkom:

  • grad Mostar 554,99 na 100.000 stanovnika
  • država Hrvatska 193,8 na 100.000 stanovnika,
  • država Njemačka 40 na 100.000 stanovnika

Iz gore navedenih podataka je evidentno da je transmisija u zajednici izvan kontrole te ukoliko nastavi ovakav trend prijeti ozbiljna opasnost od urušavanja zdravstvenog sustava, upozoravaju iz Doma zdravlja Mostar.

UPOZORENJE‼️STATISTIKA NEUMOLJIVO POZIVA NA OPREZAlarmantne brojke zaraženih stanovnika HNŽ-a nam ukazuju da se…

Posted by Dom zdravlja Mostar on Wednesday, 21 October 2020

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • U mostarskoj kotlini, između svih inih velikosti, ordinira i nadpapinski oblik religioznosti. Teološki je to sasvim objašnjivo kultnom poslanicom Rimljanima koja filozofski otprilike veli da tamo “gdje obiluje grijeh, nadmoćno obiluje i milost”. Upravo to isto je i onaj pajdo Augustin onomad uzeo i čitao nakon što mu je izgeda sav kurvaluk i teološko-filozofsko natezanje (što nije nepoznato niti nesvojstveno i mostarskoj kotlini, ali i šire gledano) već pomalo dozlogrdilo. Reći će možda netko, baš poput onoga “pravoga mostarca” iz bajke, da se maaajka njegova puno molila i suza za nj prolila. U tom smislu može se i ustvrditi kako je u konačnici opet eto žensko po sebi krivo, jer se očigledno ono danas ne ponaša najprimjerenije, jer ne moli skrušeno, niti je pristojno, ne kleči, a opet i pije i puši, manita po svatovima i kafanama, trača i ogovara, pa time i sva ona intrizična prljavština – ciganluk, liskaluk, i onaj malograđanski, kasabski mentalitet – iz dana u dan sve više i više, svima i svakome zapravo postaju očiti. Pa još i Zrinja oman’o, nema više niti vikendom onoga krkanluka svatovskog, a i ako ima nije to više u najmanju ruku to, pa nema ni trublje regionaloga turbofolka i zavijanja diljem čaršije, a evo sad još i nekakva p(l)andemija koju su navodno oni nekakvi masoni izmislili, pa te neke brnjice i porobljavanja, pa još i nekakve mjere, distance, zabrane, urote, asocijalizacije i što sve ne. ‘ko će to… ‘ta će pandemija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.